nya tider

God dag.
Vilket strålande väder.

Nu drar jag till Växjö och kommer inte blogga förän imorgon. DÅ är det ett nytt år och nya tider. Jag känner på mig att det nya året kommer bli det bästa såhär långt!

Gott nytt år!

ett inte så lyckat hästjobb

Nu har jag hållt på och städa i min väska i två timmar. Jag tömde alla fack, tvättade ur dom, torkade av alla mina produkter, sorterade dom och la dom jätte fint i väskan. Mycker smink hamnade i soporna och jag kände att jag hade gjort ett hästjobb som skulle få ett lyckligt slut. Väskan såg som ny ut.....

               
                Rena produkter som väntar på sitt öde. Sparas eller slängas?
                 
               
                Baser och skuggor, fint sorterade i väskan

                          
               Lösfransarna fick ett eget fack eftersom de är så fiiina

.....MEN! Det finns alltid ett men. Trotts mitt jobb så blev, konstigt nog, väskan betydligt tjockade än vanligt. Om jag i vanliga fall måste sitta på väskan för att få igen den, så vet jag inte hur jag ska bära mig åt nu för att få ihop den. Det fattas säkert 20 cm för att kunna stänga den. Jag fattar verkligen inget. Måste jag köpa en ny väska nu? Jag vill inte det, jag älskar min nuvarande väska eftersom den är så smidig.

                                   

långt hår med ricinolja

Jag har fortfarande inte börjat städa i min väska. Dåligt av mig!

Jag har en fråga till er. Har någon av er testat ricinolja till håret för att skynda på hårväxten? Jag har hört talas om det massa gånger och fick för mig att googla det nu. Vissa skriver att håret blir jätte tjockt och växer super snabbt, medans andra säger att det inte hjälpt något.

Jag vill ha långt hår!
Det är iof ganska långt redan nu, men kanske 5 cm till. Och tjockare hår vill jag också ha. Det går ju att förlänga håret, men domdär hårförlängningarna blir som en drog. Och jag har varit hårförlängningsfri i snart 4 år, så jag vill ikka trilla i den fällan igen.

Så! Har någon testat på denhär mirakel oljan? Googla ricinolja och kolla på bilderna. Föra & efter bilderna gör ju att man blir grymt sugen på att testa!

                 
                  Ca 50 spänn på apoteket!

pyssla med make up

Idag ska jag vara jätte pysslig och städa i min makeup väska. Det är verkligen dags då jag har ett läppglans som valt att gå sönder i väskan och därefter förpestat alla andra produkter med dess glans.

Just nu har jag en väska som jag kallar för min "arbetsväska". Där i finns allt som jag kan tänkas behöva vid olika jobb. Jag har dock ett gäng med nessesärer i en garderob som också innehåller massa kul grejer, så det kanske är dags att uppdatera min "arbetsväska" och slänga ut vissa saker. Nu är väskan så pass fullproppad att man måste sitta på den gör att kunna stänga igen den. Ett paket med lösfransar till och väskan kommer garanterat att explodera. Poff!

Nu gäller det bara att få tummen ur och sätta fart.

                   

dagens makeup - summer sea

Det är så kul att det händer så himla mycket nu. I januari har jag redan 5 fotograferingar inplanerade och jag är grymt taggad. Det är så himla kul att leka med färger och material.

Idag har jag haft lite av en sommarmejk. Glada färger i grön och turkos. Det behövs mer färg såhär i den annars så grå vardagen. Färgerna kommer från min 88 ultra shimmer och jag har grundat med en primer. Så trotts att jag gått ute i dagens busväder så sitter min skugga stenhårt.

                               

                               

                               


blingbling till nyllet

Missa för guds skull inte att Make Up Store har 40 % rabatt på sina strazz stenar idag. Dom är grymt snygga att fästa runt ögonen eller på dina ögonfransar. Perfekt till nyår!

                 

kompis det går bra nu

Januari kommer bli en helt fantastisk månad för mig. Det kommer hända så mycket kul. Jag har redan flertalet fotograferingar, modevisningar och annat kul i make up och hårväg inplanerat. Och fotograferingarna är helt i min smak. Lovely!

Min duktiga stylistklass har även dom massa kul som väntar när dom kommer tillbaks efter jullovet. Jag vill ringa runt till dom och berätta redan nu.

Jag kan väl passa på att berätta att jag bokade en resa igår till Mexiko. På en kritvit strand i 35 gradig värme i 2 veckor. All inclusive! Ska försöka bräcka förra årets resa som gick till Dominikanska Republiken! Så mars-april kommer nog också bli en bra månad! Ai caramba!

                  

modeller till modevisning sökes




God kväll!

Just nu är jag lite uppspelt. En fotograf som jag jobbat med håller på att styra upp ett två dagars jobb som jag ska vara med och lira loss på. Dag ett kommer innehålla studiofotografering med hår och mejk bilder. Under dag två kommer det bli fotografering på olika platser och eventuellt en modevisning.

Så nu är vi på jakt efter modeller till dessa två dagar. Känner du att du har detdär lilla extra och skulle vilja vara med och skapa magi tillsammans med dett duktigt team fotografer och makeup/hår stylister så måste du höra av dig.

Jag har haft en efterlysning tildigare men jag vill ha fler svar. Alla har väl drömt om att bli modell någon gång. Har du inte modellkropp så kanske du passar utmärkt till studiofoto istället. Hör av er!

[email protected]

                   

                    

                    

                    

                     Bilder från när jag var ansvarig makeup artist på Spring Inspiration.

lyxiga nyårs fransar

December är festligheternas månad. Det är lucia, jul, mellandagar. Och hela månaden och året avslutas med årets fest, NYÅR!

När jag var yngre var nyårsfirandet en självklarhet. På senare år så börjar folk i min närhet tycka att det är en överskattad kväll där man lägger förbaskat mycket pengar på ny klänning, skor och smycken. Jag kan ibland tycka detsamma. Men jag kan ändå inte låta bli att älska allt som har med nyårsfesten att göra. Det är dendär kvällen när vi vanliga människor tar chansen att klä upp oss som att vi skulle på Nobelfesten.

Idag tänkte jag ge er ett busenkelt tips om något som är lite av ett måste på nyår. Nämligen fransböjning! När du böjer dina fransar ger dom inte bara en snygg böj, utan dom öppnar upp ögonen och den nyårsmejk blir mycket snyggare.

Hur gör du då för att få fantastiska fransar?

1. Till att börja med måste franasarna vara helt rena. Tryck sen med din böjare från rot till topp men små tryck. Gör likadant på andra ögat. Vill du ha med böj på dina fransar upprepar du tryckningarna en gång till.

2. Rugga mascara borsten i sick-sack rörelser vid fransroten för att få längd på dina fransar, dra sen borsten hela vägen ut längs fransen.

3. Använd en franskam eller ren mascaraborste för att ta bort överflödet och slippa klumpar.

Något som jag kommer göra i år är att använda lite svart glitter på mina fransar för att lyxa till dom lite extra.
Ta då lite glitter på en borste. Sen knackar du lite lätt på borsten så att glittret släpper och faller ner på fransarna. Om du vill att glittret ska sitta bättre så får du vara snabb att göra det innan din mascara torkat på fransarna.

Jag har tyvärr ingen bild, men jag får visa det en annan dag.


dagens makeup - sunset over the sea




God kväll!

Jag måste lägga upp dagens mejk idag. All skugga kommer från min julklapps palett (88 ultra shimmer). Gulguld i mitten av locket. Lila i innerkant och upp i hela globen. Och en lilablå i ytterkant av locket och in i globen.

                     

                                På med eyeliner och mascara, sen är du klar!

                     

                     

                     

how to cover your acne

Som ni säkert vet vid dethär laget så sitter jag ofta och tittar på mejker och inspiration på youtube. Jag lyckades klicka mig in på dethär klippet och tyckte att det var fruktansvärt bra.

Det finns så många där ute som lider av acne och det är otroligt vad du kan göra med hjälp av sminkt. Jag har själv en tendens till bad hud en gång i månaden och jag är grymt tacksam för alla hjälpmedel som finns ute på marknaden för att dölja dessa problem.


every girl's dream palette

Minns ni vad jag önskade mig i julklapp?
Yes! 88 Eye Shadow Palette Ultra Shimmer! Och jag fick den av min underbara sambo!

Jag älskade den så innan jag ens fått testa den, och nu när jag har den så vill jag knappt släppa den ur sickte. Den är så underbar. Och alla fina färger gör att jag aldrig vill sluta sminka mig på morgonen. Tillsammans med en primer är den varje flickas dröm palett!

                

Skönheten finns att köpa lite här och där på internet och kostar ciruks 200 spänn! Så värt!


föll för frestelsen

Jag föll för min frestelse. Jag har gått och invisterat i en till high tech lighter. Denna gång i färgen platina. Den är en produkt som kan användas till highlighter och till läpparna. Jag väljer dock att använda den som primer under mina skuggor för att få ett mer hållbart resultat, samt ge skuggorna en mer metalisk färg. Den hjälper även till att få upp pigmentet i skuggor. Funkar alla tiders tillsammans med en skugga från H&M, som annars kanske kan vara svår att få upp färgerna i.

Jag köpte även en brush cleaning soap. Jag har ju tjatat om den tidigare, men nu är den min. Den är som en tvål som du tvättar dina penslar på. Den är så fin att jag knappt vågar använda den. Men imorgon ska jag lira loss på en fotografering, så då lär den bli invigd. Spännande!

                      

turen har vänt

Hej på er fina läsare och god fortsättning.

Som ni säkert sett så har jag inte bloggat något här under julen. Jag tror ni har förståelse för det. Har er jul varit bra? Min har varit alla tiders med flängande mellan Jönköping och Växjö.

Nu när jag kommit hem så gick jag inte för att kolla mailen. Och där hade jag ett otroligt trevligt mail. Ett mail där det stod att jag vunnit en tävling och kammat hem en parfym. Jippi! Helt otroligt. Jag som aldrig vinner något har nu vunnit två finfina priser på en vecka. Min tur har vänt till min fördel!

                    
Bilden blev pytteliten, men jag vann den hos http://www.lindahallberg.se/
En fruktansvärt inspirerande tjej.

                                
Detta fina kit "vann" jag på Make Up Store tidigare i veckan!

ut med det gamla

Här kommer ett litet tips såhär i juletid.
Smink är ju en färskvara, och har precis som mjölk och ägg ett "bäst före datum".
När ni kollar på er smink produkt så står där, i de absolut flesta fall, inget helt datum, tex 101031. Och då kan det vara svårt att veta hur lång hållbarheten är. Jo, det är inte svårare än att kolla vad det står på den lilla tryckta burken (Se bilden nedan). Står där 12M, så betyder det att din produkt håller i 12 måndager. Står där 24 M, ja då håller den sig i 24 månader osv.

                                           

purple rain

Som ni säkert vet vid dethär laget så har jag nagellacks mani. Jag köper minst ett lack i veckan. Tyvärr är jag rätt dålig på att sköta om mina naglar så som dom förtjänar. Oftast så har jag flagnat nagellack eller inget lack alls. Hur kan det vara så fruktansvärt kul med nagellack egentligen? Är det alla festliga färger? Är det kanska alla nageldekorationer jag köper och tänker "nu kommer jag få grymma naglar" eller vad sjutton beror det på?

Senaste inköpet gjorde jag igår. Ett neutralt lack från depend. Det får ni se en annan gång. Men förra veckan köpte jag dessa två skönheter. China glaze (lila, 99 spänn) och O.P.I (lilaglittriga, 150 spänn). Jag tänkte vara lite festlig eftersom det var sista dagen innan jullovet idag, så jag försökte mig på någon slags manikyr. Lila grund och glitter på topparna. Lacket från O.P.I är verkligen helt grymt fint. Ett måste till nyår!

                       

                       

dagens makeup - gray black soot




Jag tänkte att jag skulle visa er hur man gör en mejk. Är det ok?
Jag visar slut resultatet först och om ni tycker att det inte ser bra ut så låter ni helt enkelt bli att fortsätta kolla.

                                 

Börja med att lägga din bas och en primer på hela locket upp till brynet.

                         
1. Lägg en ljus skugga på mitten av locket (ljusa skuggor ger en förstorande effekt).

                        
2. Ta en mörkare färg (i mitt fall grå) och lägg på ytter och inre sida om den ljusa skuggan. Lägg gärna lite av den grå skuggan under nedre fransrad.

                        
3. Sudda ihop den ljusa skuggen med den grå så att det inte blir några skarpa övergångar. Sudda även upp den grå skuggan upp i globen med en lite större, ren pensel. Därefter tar du en mörkare skugga (i mitt fal svart) och lägger i ytterkant av ögat. Denna skugga ger ögat ett lyft utåt och uppåt.

                        
4. Lägg på en eyeliner med vinge och svart mascara. För extra effekt lägger du en ljus kajal på vattenlinjen.

                                  
                                                                 KLART!

hairy bird

Nyss hemkommen från jobbet.
Jag satt kvar en stund efter lektionen idag och pillade lite med saker inför framtiden. Jag hann även gå ner till frisör och ta ett längre snack med lärarna där. Det känns grymt skönt att ha fått lite mer kött på benen innan jullovet drar igång.

Nästa termin ska vi börja med hårstyling och precis som med make upen så ansvarar jag för alla inköp. Det är sån häftig känsla att ha sånt enormt ansvar. Nu ska kammar, borstar, dockor, hår produkter, nålar, spolar mm, mm beställas. Jag blir trött bara av tanken på vilket häst jobb det kommer bli, men det kommer fixa sig fint och mina tjejer kommer bli grymma på hårstyling!

Jag hade tänkt att jag skulle skrivit om ett tokfint nagellack nu, men jag hamnade visst på ett annat spår. Jag får återkomma med det. Over and out!

                        

Fy sjutton vilken cool frilla. En sån vill jag försöka mig på någon gång. Den ser ju inte omöjlig ut (man ska ha höga förväntningar på sig själ).

nails don´t lie

God morgon!

Idag är sista dagen med klassen innan det är jullov och jag måste verkligen skynda mig massvis för att komma i tid.

Jag tänkte att jag bara skulle passa på att ge er ett litet tips innan jag går till jobbet. Ett nagel tips blir det idag.
Nämligen hur du kan göra för att undvika att skada dina vackra naglar.

1. Använd Gummihandskar när du städar/diskar. Vatten och kemikalier torkar ut och kan skada Dina naglar.
2. Smörj naglarna med vitaminberikade oljor ett par gånger varje dag
3. Använd acetonfri remover till att ta bort nagellack från naglarna
4. Använd aldrig naglarna till att öppna burkar med
5. Använd aldrig fingrarna som skohorn

Nu på vintern blir blir händerna och nagelbanden lätt torra. Ha för vana att ha en fet handkräm i väskan så du kan smörja in händerna ofta. Passa även på att massera in nagelbanden, det sätter fart på tillväxten av naglarna.

                 


make up store min vän

Hej bästa ni!

Nu har jag massa tid på mig att berätta om den jätte fina presenten jag fick på Make Up Store idag.
I det fina paketet låg en jätte fin påse. Och i den jätte fina påsen låg massa fina grejer.

Eyelash - Fashion (perfekta till någon fotografering)
Concealer - Care & cover light
Firm Serum (min favvo när jag själv jobbade på MUS)
Microshadow - Regent
Salt Polish Herbal/citrus
Minitube - Ice creme time (min lilla mammas favorit)
Minitube - Body lotion (full of secrets)

Jag går fortfarande runt i ett lyckorus efter mitt paket. Make Up Store är världens, nej, universums bäste butik med makeup. Det är sån otroligt hög kvalite på deras produkter, och priserna är väldigt lågt med tanke på vad man får. En vacker dag kommer jag nog vara tillbaks i en Make Up Store butik, jag hoppas verkligen det. Kanske på helger och lov när jag inte jobbar på skolan. Aaaah! *suck*

                              

                              


klapp till en stylist

Nu är jag färdig jobbad och ska snart upp till skolan. Imorgon är sista lektionen innan mina stylisttjejer får gå på jullov. Jag har utlovat tävling imorgon på makeup lektionen, och tävlingar kräver priser! Om sanningen ska fram så vill jag ha alla priser själv, men det vore kanske fult att manipulera klassen så dom inget vinner.

Nu ska jag som sagt (läs tidigare inlägg) upp till Bäckadal och skriva på papper för en fortsatt anställning. Och jag är så lycklig som får fortsätta med det jobb jag brinner för. Det är så roligt att lära ut sina kunskaper och det är ännu roligare att se hur klassen utvecklas. Efter papperspåskrivning så är det julfika och skinkmacka med skolans alla lärare. Det kommer även finnas möjlighet till lottköp med fina priser och eftersom jag har sånt flyt idag så bör jag vinna. Jag kanske tom köper en trisslott på vägen hem!

                        

Fina klappar med fina innehåll till fina stylist elever!

jag är en vinnare

Vet ni vad som hände mig tidigare idag? Jag VANN en tävling!! Och jag som aldrig vinner något! Egentligen var det ingen tävling, men eftersom jag ser sätt att tävla i allt jag gör, så var detta en tävling. Make Up Store Jönköping City hade en liten "julklappsuttdelning" som det stod om på deras facebook sida. Den kund som var först med att komma in i butiken kl 12 idag skulle få en finfin julklapp.

Så jag stod och kuckelurade utanför butiken några minuter innan jag klev in och gav mig till känna. Tyvärr var jag några minuter för tidig (jag hade inte nerver att vänta längre), så jag fick ingen klapp. Jag fick helt enkelt gå ut ur buktiken igen och ställa mig och lurpassa utanför. Jag skulle kunnat ha motat bort kunder om så krävts. MEN!! Jag vann! Woho! Detta är en väldigt stor och lycklig dag för mig.

Det tokiga var att det var en tjej i min stylistklass som var kund nr 2 att komma in genom dörren. To bad. Men hon kom nog ifrån butiken med en fin foundation istället. 

                           

Mitt paket var så fint att jag knappt vågar öppna det. Jag får visa innehållet senare. Nu måste jag jobba på med super speed, för jag ska upp till skolan om någon timme och skriva på papper för nästa termin som makeup & hårstylist lärare till världens bästa stylistlinje!

deer in the dark

Här kommer två bilder till från fotograferingen förra veckan. Jag är lite seg på att lägga upp dom här, men ni kommer få se fler i framtiden.

                           

                            

sundare hud

Det klimat vi lever i här i Sverige kan ibland ställa till problem för vår kära hud. Luften blir torrare, det blir kallare, det blir varmare, ibland har vi strålande sol och ibland ser vi inte solen på flera veckor. Detta är väldigt påfrestande för huden. Men det finns några knep för att hjälpa huden att bevara sin elasticitet lite längre.

  • Se till att få i dig 6-8 glas vatten om dagen. Vätskebrist minskar hudens spänstighet.
  • Tillbringa max 40 minuter i solen utan solskydd. Solen är hudens värsta fiende, men samtidigt behöver vi solen för att kunna omvandla den till D-vitamin i kroppen. Det räcker med 20 minuter per dag i solen för att tillgodose vårt D-vitaminbehov.
  • Träning ökar blodcirkulationen och stärker dina muskler. Ett ökat blodflöde gör att din hy ser friskare ut.
  • Sov mellan 6-8 timmar per natt. Sömn gör det möjligt att reparera och bygga nya hudceller.
  • Undvik nikotin som gör huden torr, gulgrå och rynkig.
  • Undvik alkohol som gör huden flammig och svullen.
  • Använd rengöringskräm när du tvättar ansiktet, eftersom tvål torkar ut huden. Se också till att tillföra fukt genom en bra fuktkräm.
  • Ät mycket frukt, grönsaker och bär. Baljväxter, olivolja, te, nötter och fisk är andra livsmedel som är toppen för din hy och som motverkar dom fria radikalerna som annars ger oss rynkor i förtid. Välj fullkornsprodukter och undvik socker och vitt mjöl.

  • Just dethär med solskydd och dagens samhälle är något jag verkligen inte förstår mig på. Man kan se folk ligga och rå pressa i solen för att bli bruna, detta utan att smörja in sig. Man kanske blir brunare snabbt, men se kan du få leva med en hud som ser ut som gammalt läder när du blir äldre. Hudcancer är även något som ökar enormt, speciellt bland ungdomar. SMÖRJ IN ER för gudsskull med ett solskydd som är anpassat efter din hudtyp. Du kommer ha mycket bättre hy när du blir äldre, din bränna blir bättre, jämnare och sitter längre. Och du behöver inte offra ditt liv för brännans skull.     

                         

    Minns ni Magda i "Den där Mary"? Nu är hon ganska sminkad, men hon är ett bra exempel på hur du kan komma att se ut om du inte smörjer in dig.


    smink för oss glasögonormar

    Hej mina vänner!

    Jag har ju som bekant skaffat brillor. Dom är så grymt snygga, men det är himla ovant. Känns mest som att jag har solbrillor inomhus. Och ni skulle bara veta hur bra jag ser nu! Jag ser allt! Jag var verkligen blind innan!

    Hur som helst så tänkte jag tipsa er om sminkningar när det gäller oss med glasögon. Då gäller det att brassa på med ögonmakeupen eftersom glasögonen tonar ner din sminkning (detta gäller självklart bara om man vill). Lägg en eyeliner, bredda dina ögonbryn lite, använd en skugga med mycket pigment och sätt igång och framhäv dina vackra ögon och snygga glasögon!

    På bilden nedan har jag en mellanbrun och en grön skugga. Den makeupen syns som tusan i vanliga fall, men den tonas ner på grund av brillorna. 

                                         
    Här ser ni att mejken runt ögonen inte blir så skarp. För er som inte brukar våga brassa på med massa smink, här har ni er ursäkt.

                                        
    Suddig bild tänker ni säkert nu. Japp, den är för att demonstrera vilken extremt kass syn jag hade på avstånd innan jag skaffade mina glohjärn.

    ingen kommentar

    Nu är jag precis hemkommen från fotbollen. Det känns alltid så skönt efteråt. Värre känns det imorgon.

    Idag har jag faktiskt gjort det mesta som jag planerat att göra. Jag har fixat vistikort (som ni såg i förra inlägget), jag har fixat iordning min portfolie och jag har slagit in mina julklappar. På tal om julklappar så får jag hybris av dessa små paket. Jag vill att dom ska bli helt perfekta, men det blir dom aldrig. Idag hade jag riktig julstämning när jag fixade så förutsättningarna såg bra ut. Men ikke! Paketen såg ändå sådär tråkiga ut, ungefär som att man kastat den stackars klappen i en hög med papper och snören, ungefär som att man inte bryr sig. Dessutom knarrade min stol något så vida pass och Sixten gjorde allt som stod i hans makt för att göra min inslagning svårare än någonsin.

    Nu är det iaf klart och det är jag mycket glad över! Vad önskar ni er i julklapp?

                            

                            

    Ännu ett inlägg som egentligen inte har något som helst med min blogg att göra. Men att spy galla kan vara bra både för kropp och själ. Kom ihåg det! Ni fick iaf en inblick i mitt fina vita hem!

    vis-it-kort

    Nu är jag grymt nöjd!

    Har precis gjort klart mitt visitkort och jag vill att det ska komma hem till mig nu, nu, nuuu! Det är helt värdelöst att jobba med nya människor och inte ha något kort att ge. Eftersom jag arbetar i en bransch där stor del handlar om att knyta kontakter så kan det underlätta i arbetet om man bara kan sticka till folk ett kort.

                          

    portfolio

    Jag sitter och håller på med något som känns som ett evighetsarbete. Jag håller nämligen på att uppdatera min portfolio med bilder. Det är skit svårt att bestämma vilka bilder jag vill ha med. Dessutom måste jag fixa nya visitkort. OCH kolla igenom mina beställning på hårpryttlar som ska beställas till skolan. Portfolion går i snigelfart och "man blir himla trött av att göra himla lite" (det får bli dagens visdomsord).

                            

    sneak peek linnea

    Ganska kass uppdatering här igår va? Det blir ju lite som det blir när det är helg. Jag har precis fått bilderna från onsdagens fotografering, och dom är på nerladdning just nu. Så håller ni ut ett tag så kommer ni få se dom inom en snar framtid. Men ni ska få tjuvsmaka på en bild tills vidare.

                         


    en make up artists bff

    Vet ni en sak som jag tycker är jätte roligt?
    Att göra face chart. Face chart är en bild på ett ansikte, där man kan teste lite olika makeuper som ligger och gror i tankarna. Den är i ett tjockare papper än de vanlig tunna och blanka pappren som vanligtvis används. Det tjockare pappret gör att ögonskuggan fäster betydligt bättre. Så du målar på face charten precis som du gör när du mejkar ett riktigt ansikte. Ett kanonsätt att testa ideér på.

    En face chart är även perfekt att använda sig av om du gör en provmejk inför ett bröllop. Då blir det busenkelt att minnas mejken på den stora bröllopsdagen. Eller om du jobbar på en modevisning med fler makeup artister, så alla gör samma mejk utan att behöva fråga flera gånger om hur mejken ska se ut.

                            

    vår älskade kajal

    Jag har en liten teori. Den handlar om att kajalpennan är en produkt som håller på att dö ut lite i popularitet. I don´t like it. Kajalpennan är så mycket mer än en kladdig penna. Den är så värdefull att den borde finnas i var enda sminkväska i det långa landet falukorv!

    "Vad är det för speciellt med dendär förbaskade pennan" tänker ni då.

    En kajal kan du använda som eyeliner, på vattenlinjen, som ögonskugga, som primer OCH den är skit bra när du jobbar med extrem makeup.

    Att använda den som en eyeliner och på vattenlinjen behöver jag nog inte berätta hur man gör.
    För att använda den som ögonskugga så ritar du kajalen över hela locket (och kanske under fransraden) och suddar. Du kan göra de mest fantastiska sotningarna med en svart kajal. För att använda en kajal som primer så gör du likadant som när du lägger din kajal som ögonskugga. Därefter lägger du din skugga ovanpå. Eftersom kajalen är like kladdig i konsistensen så kommer den suga upp ögonskuggan och göra att den sitter stenhårt. (Använd en ljus kajal om du ska lägga en ljusare skugga)

    Om du lägger din kajal längs fransraden som en kajal så kan du fixera din kajal med en ögonskugga i samma färg. Då slipper du bli nervös om det börjar regna eller du haft kajalen i några timmar.

                        

    close in to linn

    What to say?
    Jag måste verkligen köpa en riktig kamera!

                               

                              
    Linn Danielsson Örtenblom, kvinnan har ju sån fantastisk hy att hon inte behöver retucheras.

    dagens make up - sunrise

    Idag är det dags för "dagens make up" igen. Jag blev inspirerad av två av mina elever faktiskt. Dom gjorde denna mejk i samband med deras arbete om make up märken. Det är en mejk från Max Factor och jag älskar de glada färgerna i den annars så kalla och grå vardagen.

    Jag har använt:

    Rosa skugga - H&M
    Gul skugga - H&M
    Microshadow moca orange - MUS
    Cake eyeliner black - MUS

    Den gula skuggan ligger på hela locket och upp i globen i inre ögonvrå. Den orande ligger i resten av bloben, och den  rosa skuggan har jag lagt under ögat.

                                         

                                          

                                         

    chokladklassen

    Idag har mina brillor blivit klara, jag är dock för trött och lat för att ge mig ner på stan och hämta dom idag, det får bli morgondagens projekt. Gud va kul det ska bli att få se igen!!

    Denna dag har varit lång. Kl 8 skulle jag möta upp en person, vars företag jag kommer jobba mycket tillsammans med i framtiden, på ett frukostmöte. Mötet gick över förväntan, så nu har jag massa rolig mejk att se fram emot.

    Efter mötet fick jag småspringa till skolan för att komma i tid. 09.38 och helt anfådd kommer jag iaf till jobbet. 2 minuters marginal!! Dagen började med att ägaren till Aden cosmetics visade sina produkter för eleverna. Själv hittade jag massa kul grejer som jag kommer investera i. Därefter skulle eleverna redovisa sina arbeten om olika makeup företag. Sen var det lunch och jag hade ett litet bus på gång till klassen som väntade när de kom tillbaks....
    ....Alla fick börja med att sminka av sig, för att sedan lägga på en bas i mörkaste nyans. Detta för att dom lättare skulle se vad de kunde tänkas göra för fel när de sminkar med en bas i hudton. Det blev mycket stimmande och höga skratt.

    Sen fick dom tvätta bort allt och lägga valfri mejk. Vi fick massa glitter och småstenar av Aden, så de flesta eleverna ville testa det. Jag blev nästan lite tårögd när jag tittade på när dom sminkade sig. Klassen börjar bli så duktiga och jag har svårt att förstå att jag kunnat lära dom så pass mycket.

                                    

    Som en fin ask med chokladpraliner är klassen när de står samlade med mörk bas. Vissa praliner är mörkchokla, andra är mjölkchoklad. Det är då tusan att min kamera inte gör hudtonerna rättvisa. Jaja. Jag stortrivs verkligen med mitt jobb som lärare för denna härliga klass. Jag hoppas dom inte tycker att jag är fy skam heller.

    massa, massa make up

    Ikväll ska jag lägga mig tidigt som tusan. Har hållt på och mejka hela dagen och imorgon ska jag upp i ottan. Kl 8 ska jag på morgonmöte med planering med en samarbetspartner. Sen blir det raka vägen till skolan för heldag med makeup lektion med min klass!

    Natti!


    modefoto "in church"

    Nu har jag rengjort alla mina penslar och plockat iordning efterdagens fotografering. Det har varit rn fruktansvärt bra, rolig och lärorik dag. Kl 8 kom modellen till mig och vi började med hår och mejk. Sen bar det av till Sofiakyrkan för första fotostället och klädseln. Därefter gick vi till Brunnen och sen ner på stan.
    Linneá var en väldigt duktig modell och fotografen Johnny var mycket proffsig. Jag fick till och med en egen kamera att fota med. Jätte, jätte roligt även om jag inte kunde med än att zooma och trycka av.

    Johnny ville ha massa hjälp av mig i framtiden. Han hade många bra ideér på fotograferingar och modevisningar. Kanske kan jag ta med någon av mina stylisttjejer för att vara med och se hur det går till när man jobbar som mua. Linneá och jag kommer nog jobba mer i framtiden också, och hon var grymt nöjd med mejken....trotts att hon var väldigt kräsen. Kul!

    Ni kommer få se bilder längre fram, men här kommer ett smakprov med bilder tagna från min mobilkamera.

                             

                            

    kreativa huvuden

    Ikväll ska jag göra något jätte kul. Jag ska träffa min gamle vän Minoo. Vi har inte setts på flera år, så det kommer bli hur bra som helst. Hon har en grym känsla för kläder och vi har bestämt oss för att slå våra kreativa huvuden samman och styra upp en fotografering. Jag får berätta mer när jag vet mer.

    Glöm inte kolla på Stylisterna på kanal5play och heja på Minoo som är med och tävlar!
    Heja Minoo!!

                            


    långa fransar

    Jag får nog lov att relatera detta inlägget med det förra.

    Man kan ju göra fransförlängning.
    Då gör man som så att man limmar fast trebensfransar mellan dina egna ögonfransar. Effekten blir grymt snygg, men det blir beroendeframkallande. Lite som med hårfärlängning. När du tar bort dina trebensfransar så känns dina naturliga ögonfransar jätte korta.

    Jag gjorde fransförlängning för några år sedan när jag bodde i Oslo. Fransarna blir så läckra att man inte behöver något annat smink alls i princip. Jag har funderat på att gå en utbildning i fransförlängning, det hade varit grymt kul att kunna undervisa mina fina elever i det.

                                                   

                         

    dagens make up

    God kväll!

    Dagens lektion gick finfint trotts min dumma hand. Jag hade hjälp av två duktiga stylist elever, så jag behövde mest gå runt och se viktig ut och hjälpa eleverna. Fick dock lägga en eyeliner, vilket kanske inte resulterade i den snyggaste eyelinern jag lagt, men klassen verkade nöjda.

    Jag har fått tillbaka min kärlek till en viss produkt. Jag använde den alltid förr, men sen svalnade mina känslor. Nu är känslorna tillbaka och jag älskar numera primer.
    En primer lägger du på locket under din ögon makeup. Den gör att mejken sitter hårdare och får fram pigmenten i skuggan bättre. Min favorit är high tech lighter från Make Up Store. Den är metallic och gör att din skugga också får en grymt snygg metallicfärg.

    Jag tänkte att jag skulle börja med "dagens make up" här i bloggen. Det kommer inte bli bilder varje dag, men lite då och då kommer ni få se hur jag sett ut. Deal?

    Här har jag lagt high tech lighter på hela locket och upp i globen. Därefter la jag en guldig skugga 1/3 av locket på inre del av locket. 1/3 av locket (mitten av locket) la jag en orange skugga. Och till sist la jag den sista 1/3 av locket i en guldbrun skugga. Den skuggan la jag sen i hela globen. På med eyeliner och mascara.

    Jag har använt:
    High tech lighter asteroid - MUS
    Microshadow moca orange - MUS
    Microshadow old gold - Mus
    En guldig skugga från H&M
    Gel eyeliner black - Wet n´wild

                                                   

                             
                         
    Jag älskar att bilderna är i olika storlek och jag inte vet hur man gör dom i samma storlek....not!

    frans och brynfärgning

    Har någon av er testat permanent makeup? Jag har funderat på att göra det i flera år, men har aldrig fått tummen ur.

    Permanent makeup är när man får tex brynen tatuerade. Jag skulle vilja tatuera en fransmarkering. Det känns dock lite otäckt att någon ska tatuera mig så jätte nära ögat. Men det hade varit grymt skönt att slippa måla i dendär skuggan mellan ögonfransarna varje dag.
    Ögonbrynen däremot skulle jag aldrig våga tatuera, eftersom jag ändrar form och färg med jämna mellanrum.

    Däremot brukar jag färga mina bryn! Super smidigt att göra själv.

    Fransar och bryn byts ut ungefär var 6-8 vecka, så när du färgar fransar och bryn så fungerar det ungefär som med hårfärgning. Färgen blir permanent och du får bättre på allt eftersom.

    När du väljer färg till fransarna bör du välja en som passar just dig. Är du ljushårig kan du välja en färg som är ljusbrun eller mellanbrun. Men har du mörka drag kan du använda en mörkare färg.
    När du ska välja färg till fransarna kan man välja en mörkare färg. Svart eller blåsvart om du vill ha ett riktigt mörkt resultat.

    Att färga dina ögonbryn själv är ganska smidigt. Köper du en färgning från depend blandar du ca 10 färgningsdroppar och 2 cm färgningskräm som du lägger på dina franasar under utsatt tid. Med en topz kan du enkelt ta bort färg som kommit utanför dina bryn.

    Att färga fransarna kan vara desto knivigare. Det svider som tusan att få in färgblandningen  ögat, så det vill till att man inte är för nyfiken och vill kolla, utan att man blundar hela tiden. Ta en bomullspad och bröt ner. Krama bort vattnet så den bara är fuktig. Klipp padsen så den blir bananformad och lägg den under nedre fransrad. Lägg sedan på färgblandningen på fransarna och låt verka under utsatt tid. Tvätta av med vatten.

                      


    en spricka eller två

    God dag!

    Jag hoppas ni klarade er bra utan mig och mina inlägg igår.

    Jag var som bekant iväg och spelade fotbollstunering. Där lyckades jag med bragden att trilla och skada min högra handled något så vida pass. Jag har inte varit iväg och kollat upp det, men förmodligen är det inte värre än en liten spricka eller liknande i handleden. Jag känner dock att detta kanske inte var det bästa som kunde hände eftersom jag i mitt jobb är i stort behov av högerhand.
    Om dett par timmar ska jag iaf iväg till skolan och hålla lektion, då får jag se hur det går med handen.

    Over and out!

                         

    turkos skönhet

    Nu har jag hittat ett nytt nagellack som är min nya favorit. Nr 255 från Depend. Det är ett grymt snyggt turkost matt lack som sitter förbaskat bra. Depend har verkligen börjat leverera med massa grymt snygga färger som sitter stenhårt.

                           

    För ett tag sedan köpte jag även såna där remsor som man sätter på naglen för att lättare kunna göra manikyr med. Hade hört mycket gott om dom, men när jag använde dom blev det bara ett stort fail. Det såg skit dumt ut och klistret från remsorna satt kvar på naglen. Men jag får testa dom någon annan gång och hoppas då på ett bättre resultat.

                

    Imorgon lär ni inte höra mycket från mig. Jag spelar en fotbollstunering och är förmodligen helt slut när jag kommer hem.

    klapp till en intresserad

    Jag har önskat mig två saker i julklapp. En ny elvisp och en ögonskuggspalett.

    Det är inte vilken palett som helst. Utan "88 Eyeshadow Palette Ultra Shimmer". Jag har tjatat på min sambo dagligen i över en månad, så det är bäst för honom att jag får den nu ;) Jag har hört så mycket gott om denna palett. Skuggorna ska vara super fina och innehålla tonvis med pigment. Paletten finns även i matta skuggor och andra färger. Helt lovely att ha 88 snygga skuggor samlade på ett och samma ställe. Så har du ett sminkintresse så vågar jag rekomendera dig denna, och detta trotts att jag inte ens testat den än. Finns att köpa på www.kosmetikan.se för 239 spänn. 

                           
                 

    88 Eye Shadow Palette Ultra Shimmer, en perfekt julklapp till oss med intresse för make up!


    lura bort acne

    Idag har jag varit och beställt brillor. Men shit vad svårt det är att välja vilka bågar man ska ha, när det finns 100.000 nästan lika dana. Jag ska aldrig mer bli less när någon frågar mig om smakråd, för det är verkligen ap svårt att välja. Nu har jag iaf valt en vinnare och jag tror det kommer bli kickass bra.

    Jag tänkte ge er ett litet tips såhär på fredagskvällen.

    Om du har problemhy så finns det enkla små knep för att få betraktaren att tänka på annat.
    Självklart kan man täcka över dina "problem" men du kan även göra mer!

    Om du har en stor blaffig finne på hakan eller kanske ett munsår, lägg då en markerad ögonmejk. Den kommer dra betraktarens ögon dit istället. Eller om du har finnar i pannan, använd då en neutral ögonmejk och lyxa till det med ett färgstarkt läppstift. Bus enkelt sätt att lura ögat.

              

    blindbock

    Idag har jag gjort något jag borde gjort för flera år sedan. Nämligen att besöka optikern.Jag fick veta vad jag redan viste, nämligen att jag har kass syn. Så imorgon ska jag köpa brillor och få en ny syn på livet!


    oflax

    Jag fick precis reda på att Make Up Store hade 40 % rabatt på glitter idag.

    Var nere på stan en sväng efter jobbet, men av någon anledning gick jag inte in på MUS. Förbaskade otur. Nu ska jag hålla öpon och öron öppna på andra rabatter såhär i juletid. Man vill ju inte gå lottlös.

                    

    flugornas fruga

    Här kommer ett till smakprov från dagen när jag råsminkade Linn. Inte undra på att stackarns öga inte kunde sluta rinna till slut.

                         

    kommentera.

    skarp rosa

    Nu är jag här igen trotts att jag sa att jag inte skulle blogga mer idag.

    Tänkte jag skulle visa en mejk jag gjorde för ett tag sen på Linn. Just nu har jag en väldig kärlek till starka färger, vilket även syns på bilden. Den är lite halvdan och halvklar eftersom modellens ögon blev känsliga och började rinna massvis. Hoppas ni tycker den är söt och gillar den ändå.

                      

    massa kärlek

    Idag kommer jag endast uppdatera en enda gång. Och det är nu.
    Idag är en kärlekens dag för mig!

                     

    Vi hörs imorgon mina vänner!

    vinterns pepperkaka

    Nu på vinter är vi nordbor inte direkt bortskämda med sol. Huden har inte sett solens strålar på flera månader och man börjar inta en lite genomskinlig grå hudton.
    Jag upplever det väldigt svårt att mejka en snygg grund då. Inte ens solpudret gör sin fulla rätt.

    Därför kör jag alltid med brun utan sol i nyllet. Inte så jag lägger lager på lager, men ett-två lager bara för att få en schysst grundfärg. Jag har testat mig fram i brun utan som djungeln och hittat en favorit från Nivea.

    Nivea- Sun touch self tan lotion heter den. Den ger en snygg färg som inte blir orange utan snyggt solbrun med lyster. Den är fuktgivande och ger ett jämnt resultat utan att kladda.

                                             

    no snow

    Jag ska ikke blogga något speciellt om snö, det gör alla andra så bra så. Jag älskar vintern på vintern och snö hör vintern till!

    Använder du eyeliner som målas med en liten pensel kan titta hit! När din eyeliner är slut så ska du ge sjutton i att slänga den. Den lilla penseln funkar utmärkt att använda till nageldesign. 

                          

    Hittade denna bloggen http://fotofreakenst.blogg.se En tjej som gör fin och finurlig nageldesign.

    öppna ditt trötta öga

    God dag!
    Jag ska strax pinna iväg till skolan och ha lektion, men jag tänkte komma med ett litet snabbtips innan jag drar.

    Genom att lägga en ljus kajal på vattenlinjen så öppnas ögat upp mer och du får du piggare ögon. Välj en kajal som är ljusbeige eller ljusgul för naturligast resultat. Använder du en vit kajal så syns det oftast att du har en vit penna på linjen och det ser inte verklighets troget ut.

    Bus enkelt!

                       
    Make Up Store har en kalas fin kajal för 135 spänn. Vanilla heter den skönheten!

    rosrosa läppar

    God kväll!

    Nu har jag hållit på och mejkat i några timmar och är jätte slö. Ni ska få ett smakprov på en bild från dagen så får jag visa mer en annan dag.

                         

    dröm utan skills

    Jag drömde inatt att jag skulle bli sminkad av en make up artist och få håret stylat. Och allt blev bara så himla kasst. Jag hade flötigt hår och mua:n tyckte att jag skulle ta bort min egna smink med en pads som någon annan redan hade använt. Jag försökte förklara att jag inte kunde använda en smutsig pads med mua:n var helt koko och fattade inte varför. Hon hade iaf 3 timmar på sig att göra min mejk och hår innan jag skulle på bal, och efter 2 timmar hade hon endast hunnit lägga en bas....i helg fel färg. Ingen vidare dröm helt enkelt.

    Har ni varit på någon makeup rådgivning någon gång? Och har ni blivit nöjda?

    Jag har varit några gånger, men har aldrig blivit nöjd. Jag har snarare tyckt det varit pinsamt att gå där i från. Nu för tiden finns det så mycket makeup artister, och många är tyvärr rätt dåliga. När butiker anställer så borde dom, förutom att ha en intervjuv, låta make up artisten lägga en mejk för att visa att man har lite skills.

    Man vill ju gärna inte behöva gå hem med en sånhär sotning....

                         

    guinea pig

    Fick ett talafonsamtal för en halvtimma sedan att fotografen till dagens fotografering blivit sjuk. Det var ett mindre kul samtal eftersom jag var grymt taggad. Men vi bestämde att försöka ta den fotograferingen på fredag istället.

    Eftersom jag var så grymt taggad så tänkte jag minsann inte ge upp dagens planer på att vara kreativ. Nejnej! Utan jag var snabbt i kontakt med bästa Linn, som är en grym modell, och hon ställde på att vara min "försökskanin" idag. Jag kallar det försökskanin när jag ska göra mejker som legat och grott i mitt huvud. Resultatet kan alltså bli antingen bra eller anus.

    Så nu ska jag leta fram något att fota med så ni kan få se dom bilderna istället.

    nålar & hår på vifs

    Jag har suttit i flera timmar och tänkt på en grej som jag skulle skriva här, men det är helt som bortglömt nu. Typiskt. Jag ska strax börja förbereda inför morgondagens fotografering. Förbereda tänker ni, men det är massa jag måste förbereda med.

    Kolla så mina penslar är rena, plocka ihop de skuggor jag kommer ha användning för. Fixa med löshår, nålar, lösfransar mm som är på vift. Jag är ganska osmidig av mig. Jag har en väska med hårgrejer och en väska med smink, men ibland behöver jag något i någon av väskorna, och jag glömmer alltid lägga tillbaks det. Ni får veta mer imorgon.

                          

    heroin

    En sminkning som är på väg tillbaka stort är sotningen.

    Det var sotningen som gjorde Kate Moss till ett stort namn inom modeindustrin. Detta var på 90 talet och mejken kallades då "heroin chic". Modellerna var väldigt smala och utmärgade. Ögonen var grovt sotade i svart och munnen blek.

                    

    blågröna ögon

    Äntligen fredag!! Jag antar att det nästan är obligatoriskt att säga så. Personligen tycker jag alla dagar i veckan har något speciellt som jag gillar. Har varit inne på skolan några timmar på förmiddagen idag. Vi har haft "vernissage" och visat upp vad vi ghort under estet veckan. Jag har nog inte sovit mer än 2 timmar inatt pga fruktansvärt mag och ryggont, så när jag bloggat klart så ska jag minsann sova fram till min sambo kommer hem ikväll. Har kurerat mig med ibumetin och filmjölk.

    Idag hade jag en hyffsat trevlig blågrön mejk. Eleverna sa att dom tyckte om den och jag tyckte faktiskt om den själv också. Jag bara älskar oulverskuggorna från Claudia cosmetic. Köpte ett gäng på ullared och jag kan starkt rekomendera er att också testa dom. Otroligt mycket pigment för en så billig penning. Sen sitter dom himla bra och dom är lätta att jobba med. 

                              
    Jag har lagt den gröna skuggan (maybelline) över hela locket. Där efter har jag lagt den turkosblå pulverskuggan över 2/3 av ytterlocket och upp i globen. Eftersom dessa två skuggor inte är super mörka så tog jag även en svart skugga och la i globen för att ge ögat med djup.

                        

                        

                        

    På med eyeliner, kajal på vattenlinjen och mascara så har du denna mejk du också. Trevlig helg!

    allt annat än grå

    Satan i gatan vilket höstväder det är ute idag. Kyligt, regn och massa vindar. Riktigt grått!
    Jag tänkte passa på och leverera lite grymma mejkbilder i regnbågens alla färger för att liva upp denna annars så gråa torsdag.

                      

                                  

                          

                         


    RSS 2.0