nytt ansikte

Eftersom jag skrev om highlighter härom dagen så tänkte jag göra en liten fortsättning på det inlägget.

Highlighter är som sagt en skugga som är ljusare än din hudton. Och ljusa skuggor har en förstorande effekt. Idag ska vi tala om dusting. Dustning är en skugga som är lite mörkare än din hudton. Och mörka skuggor har då en förminskande effekt.
Nu talar vi inte om en svart skugga, utan en brungrå skugga. FACE har en bra variant som heter Wood.

Nu till sak. Ta lite skugga på din puderborste. Svep sen borsten över de ställen du vill förminska. Om du har breda käkben och vill markera dina kindben, så sveper du skuggan från kindbensskuggan och ner över käken. Se till att tona ut skuggan så övergången blir snygg.

Har du bred panna kan du lägga lite skugga precis ovanför tinningen. Bred näsa? Lägg på sidorna av näsan men lämna näsryggen fri. Tycker du att din näsa är för lång kan du lägga lite på tippen. Är pannan för hög, lägg lite från hårfästet och neråt. Lång haka kortar du av genom att skugga lite på hakspetsen.

När du är med på finessen kan du börja exprementera din dustning med din highlighter.

                       

På bilden är de röda ringarna där jag lagt dustning och de gula ringarna är highlighter.

När du jobbar med fotografering behöver du inte alltid modellera ditt ansikte precis korrekt. Även om modellen/kunden redan har fina kinben kan man bara försöka förstärka den effekten eftersom vissa skuggor har en tendens att blekas ner när man jobbar med blixt och ljus.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0