rent tryne

Visste du att huden är kroppens största organ? Därför måste vi se till att vårda vår hud bra. Så idag tänkte jag berätta om ansiktsrengöring i min hudskola.

Hur gör man då för att få huden i ansiktet riktigt rent?

Börja med att sätta upp ditt hår ordentligt. Varför inte skaffa ett bra hårband som du använder enbart när du rengör ditt ansikte? Tvätta därefter dina händer. Händerna bär runt på massa smuts och den smutsen vill man gärna inte överföra till ansiktet.

Använder du en speciell remover till dina ögon så börjar du med den. Gnugga inte, utan klappa bara bort ögon makeupen. Huden runt ögat är känsligt så ta det försiktigt. Genom att låta bli att gnugga bort din makeup så undviker du även att dra loss ögonfransar.

Nu är det dags för rengöringen av ansiktet. Massera in din rengöring med fingertopparna. På så sätt får du igång blodcirkulationen och hudens naturliga förnyelseprocess sätter igång. Glöm inte tvätta halsen och ut i hårfästet.

Genom att låta rengöringsprodukten verka i ansiktet några minuter, lossar döda hudceller lättare. Dessa hudceller kan annars täppa till porerna och acne kan bildas.

Skölj sedan av den ansiktsprodukt med ljummet vatten! Det tar några minuter längre tid att göra på detta sättet än vad man kanske är van vid. Men du lägger dina extra minuter på din egen omvårdnad. Det är du värd!

                                       

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0