kärleken till puder

Puder. Puder. Puder.
Ett onödigt ont tycker vissa.
Guds gåva till människan tycker jag.

Jag ska ge er ett litet sminktips som handlar om puder.

Foundation hjärta puder.
Vet ni vad puder har för funktion egentligen? Ja, den mattar ner så man slipper ser glansig ut. Men den är även din foundations bästa vän.
Foundation innehåller en massa fett. Och pudrets funktion är att bilda fettet som du har i din foundation. Den gör så inte din kräm flyter runt och trillar av. Utan pudret håller den på plats så din foundation ser jämn ut hela dagen.

Ögonskugga hjärta puder.
Många undrar varför dom har svårt lägga ögonskuggan så den ser jämn och fin ut, samt varför skuggan lägger sig i väcken på ögonlocket efter några timmar.
Ojämnheter i ögonskuggan beror ofta på ett opudrat lock, varesej du har foundation på locket eller ej. Huden producerar nämligen egna feta ämnen (speciellt på locket och t-zonerna), som gör att din skugga flyter iväg. Så pudra dina lock för kung och fosterland om du vill att skuggen ska hålla och se bättre ut.

T-zonerna hjärta puder.
Ett till ställe som har en förmåga att bli glansiga är t-zonerna. Haka, näsvingar och panna. Där gäller detsamma som med ögonskuggan. Använd puder för att matta ner de feta ämnen som huden har en tendens att utsöndra.

Pudret-att vara eller ikke vara.
Det finns en hel uppsjö av puder ute på marknaden och det är grymt svårt att välja märken och konsistens. Personligen föredrar jag kompaktpuder. Det är svårt att spilla ut, det är lätt att ta med och lägga på snabbt och du väljer själv om du vill använda puderpuff eller puderborste. Vill du inte att pudret ska lägga sig så tjockt bör du använda en porste.
Löspuder använder jag oftast vid fotograferingar när jag använder fetbas istället för flytande foundation. Men det är helt en smaksak vad man gillar bäst.
Tycker du att huden känns "kakig" när du lagt på ditt puder kan du fukta en puderpuff eller puderporsta och dutta lätt på huden där den känns "kakig".


Kommentarer
Postat av: ELLEN AHL AXELSSON

Nejdå, stackar för tipsen :D.

2011-10-03 @ 18:03:57
URL: http://byellen.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0