min makeup historia

Jag tänkte att jag skulle berätta om min bana inom makeup för er. Hur allting började, fortsatte och håller på. Min makeup historia helt enkelt. Spännande va?

När jag var yngre ville jag bli radiopratare, det vill jag fortfarande ibland, för jag gillar att prata :D

Hur börjar min historia då?
Sen jag gick i årskurs 1 har jag älskat att gå på disco. Jag sminkade mig inte på den tiden, men ett intresse för nagellack fanns. Jag och mina vänner brukade alltid måla naglarna så alla naglar hade olika färger. Jag blev äldre och rätt vad det var så var jag gammal nog att börja sminka mig. Vit ögonskugga, svart kajal på vattenlinjen och massa mascara var väl den mejk jag brukade köra på. Snyggt!

Till slut började jag handels programmet på gymnasiet och fick ha praktik 2 dagar i veckan. I brist på andra ideér hamnade jag på Kicks. Det var där jag började forma min framtid. Att som 17-18 åring få gå omkring bland massa smink var ju som upplagt för att få massa tankar om ett liv fullt av skönhet och makeup.

Jag flyttade till Stockholm och läste makeup och hårstyling i januari 2005. Flyttade hem efter avklarad utbildning och startade mitt företag. Genom företaget gjorde jag bröllops mejker, musikvideo inspelningar, modevisningar och flertalet tidningsjobb. Bland annat för ELLE, men det vet ni nog redan. Jag började jobba som make up artist för Nivea och Lóreál.

En dag stod en annos i tidningen om att Make Up Store sökte personal. Alla som är intresserade av smink älskar MUS, så även jag. Jag sökte jobbet och ett par dagar senare gjorde jag min första makeup rådgivning. När jag tänkte tbx på min tid på MUS så saknar jag den. Det är en grymt inspirerande butik, och jag hoppas på att få tummen ur och kolla upp möjligheten till lite extrajobb. Hur som helst...

...blev jag erbjuden ett jobb som makeup och hårstylings lärare. Det tåget hoppade jag på direkt. Så jag satte igång att läsa igenom allt jag lärt mig om makeup, ännu en gång. Åkte på kurser och utbildningar och rätt var det var så hade jag titeln "professionell lärare inom makeup" samt ett jobb som lärare till en stylistklass i Jönköping.

Under tiden detta sker har jag mitt företag som gör att jag får massa ny erfarenhet, träffa nya människor och bara vara sådär kreativ som man får vara när man jobbar som makeup och hårstylist!

Att få jobba med sin hobby är en lyx som inte många har. Jag har det och jag njuter varje sekund!

       

Kommentarer
Postat av: anonym

Intressant historia, du verkar ha hållt på länge. :)



Jag utbildar mig till nagelspecialist är bosatt i Jönköping och ska givetvis satsa på att starta eget så småningom.

1. Kan du inte skriva lite om hur det funkar att ha/starta ett eget företag. Man kan ju anmäla enbart ett namn, man kan ha aktiebolag m.m m.m. finns så mycket olika sätt att ta sig fram på.



2. Skulle även vara kul att läsa om hur du marknadsfört dig. Hur nådde du ut till företag/folk när du var nyutbildad?

Jag har en del kunder redan nu, men man vill ju givetvis ha fler och man vill ju växa och bli större. :)

2012-01-15 @ 19:31:50
Postat av: Linda

Det är kul att få läsa om din historia. Du är verkligen jätte duktig.

2012-01-16 @ 23:11:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0