syskonkärlek

Min söta syster var i Jkps över helgen och vi bestämde oss för att mejka lite. Jag hade massa ideér på vad jag ville göra, men när vi väl satt där så blev det inte så seriöst, bara mest en massa skratt. Gjorde iaf två mejker, varav en kommer här, om man nu kan kalla det mejk. 
det var en gång

....en filcka som flyttade till Sthlm för att plugga. Eftersom hon var 40 mil hemifrån tryggheten så fick hon sällan besök av sina vänner. Men en dag när hon vaknade och solen sken fick hon besök av tre gamla vänner från hembyn. Samma helg som hon hade sina tre vänner på besök skulle hon göra en fotografering. Den ena av de tre vännerna hamnade på bild.

Anna! Minns du när fotografen sa "tänk va lite smink kan göra".
Hahaha, den dagen var vi slitna du. Och Nela och Lisa körde runt och letade mat och kom tbx med en chipspåse.


solkräm?

Gjorde den här mejken på Emilie en solig dag. Hon har inte själv sett bilderna från den fotograferingen, så det bli spännande att se hennes reaktion när hon ser att hon slarvat med solkrämen på vissa ställen.the end

Här kommer sista bilden av min slutfotografering i skolan.


gröna fötter

Ännu en bild på Fransiska från ELLE fotograferingen!när två blir en

Jag fick äran att mejka Sofia till hennes bröllop.
Först kom hon till mig på Make Up Store och gjorde en provmejk, och vi kollade igenom vilka produkter hon skulle behöva, speciellt sånt hon skulle behöva ha med sig under hela bröllopsdagen. Puder och någon produkt till läpparna, såsom läppglans eller läppstift, som kunde behöva bättras på efter flera timmars firande och dansande, det är alltid att rekomendera.

Så kom den stora dagen.
Jag gick till den frisör som skulle fixa Fias hår, och där gjorde jag den mejk som vi under provmejken kommit fram till.  mer av det goda

Här kommer två bilder till som vi gjorde till ELLE fotograferingen.
Dessa är från fotografens studio.
överflöd

Jag tänkte att jag skulle ge er ett litet tips.

Tipset kallas puder!

En väldigt viktig ingrediens för att lyckas bra med en mejk. Du kan använda det för att jämna ut din hud färg eller så kan du använda den ovanpå din foundation för att matta ner. Men vad gör den mer då?
Pudret binder fettet som finns i din baskräm, vilket gör att resultatet blir mer hållbart.
Pudra lite extra på de ställen som du lätt blir glansig på. Och speciellt på ögonlocken, där ögonskuggan gärna lägger sig i vecken.
Samma sak gäller om du har fått lite rynkor.
Så lägg på din baskräm, torka bort all överflödig kräm och pudra!
plugghäst

Jag har gått och blivit plugghäst. Har smått påbörjat att läsa till Makeup lärare.
Har fått min bok hemskickad, och jag måste säga att det är förbannat kul att läsa. Det lite svårt att finna insperation hela tiden. Det finns ju så mycket annat att plocka med. Men ag är mestadels väldig motiverad och jag ska fixa detta med bravu!

Såhär ser det ut hemma på Klostergatan just nu. Ambiös, så klart!ELLE - the real shit

Var hemma hos mor häromdagen och tittade i lite tidningar med bilder där jag gjort mejk och hår.

Det fanns en hel hög med Nöjes Nytt, mer om det en annan gång.
Men där fanns även mitt högsta av alla kort. Min fotografering som höjt mig till skyarna. Den referens som alltid gör arbetsgivare och annat folk imponerade. Mitt kall. Min fotografering som jag favoritiserar mest. Min ögonsten, min bebis!

Där fanns den ELLE tidning där jag fått äran att ha med mejk och hår!

Historien är en riktig Askungen saga.
Som relativt nyutbildad mua fick jag kontakt med en väldigt duktig fotograf från Växjö. Jag var där några gånger och gjorde lite TFP (time for print) bilder. Efter ett par besök blev jag tillfrågad om att göra min första fotografering för en tidning. Vi som bor i Jönköping och Växjö vet mycket väl vad det är för tidning. Gjort var gjort, och jag gjorde några Nöjes Nytt fotograferingar med denna fotografen.

En vacker dag ringde han mig och frågade om jag var intresserad av ett stort reklam jobb. Klart jag var det.
Så jag bildade mitt första företag och åkte ännu en gång till Växjö. Denna gång för att "bolla lite tankar" tillsammans med fotografen och reklambyrån. Det visade sig att någon av bilderna skulle vara med i ELLE. Jag var i himmelriket.
Jag kunde inte tro att det var sant att jag som relativt nyutbildad fick denna chansen.

Några veckor senare var det dags. Jag lämnade Jönköping för en helg i Växjö tidigt på morgonen. Och det var stenhårt arbete från morgon till kväll hela helgen. Vi fotade både i fotografens studion och på massa olika platser i och utanför Växjö.

Fotograferingen passade mig perfekt eftersom jag har en förkärlek till bilder som inte är jätte strikta, utan gärna innehåller lite färg, objekt i ovanliga miljöer mm.

Modell är Fransiska från Växjö, numera en fin vän.

drömmare

Sorry mina vänner.
Nu håller jag mig inte alls innanför de ramar jag tänkt mig.

Jag har ingen som helst inblandning i denhär fotograferingen. Jag har inte mejkat någon som är på fotot. Inte heller gjort håret på personen i hängmattan. Men när man sitter inne och pluggar och solen lyser ute, då far mina tankar iväg till denna platsen. Dominikanska Republiken, Kariben you know. Om 3 månader är det jag som ligger i dendär hängmattan. 

Vi kan väl säga att jag längar till den 27 januari. vit som snö

God morgon!

Gjorde denna fotograferingen med en duktig fotograf från Jönköping. Noterbart är även att modellen enbart är 14 år. Fick fria tyglar och inspirerades från av en bild som jag sett för herrans många år sen, som jag alltid tänkt att jag ville efterlikna på något vis. Nu blev iof mejken en sotning istället för clean beauty som den bild jag set var i.
ute i förorten

När jag pluggade till makeup artist i Sthlm fick vi göra massa olika roliga jobb. Det var modevisningar, festkvällar, reklam och fotograferingar. Denna bilden är från en fotografering vi åkte på. Minns inte vart den ägde rum, men jag minns mycket väl att det tog ett tag att åka dit, så det var i någon av storstadens förorter.

Kul var det iaf, för vi fick fria händer att skapa vad vi ville. Här har ni resultatet.


ren skönhet

Nu när jag börjat skriva här så har jag även börjat ordna upp bland alla bilder jag har liggande här i datorn.
Det är minsann en blandad kompott av bilder. Men det är kul att titta på dom och tänka tillbaka på alla minnen man har från just den fotograferingen.

Denna bilden är från min slutfotografering. Den var relativt oplanerad. Vi skulle göra x antal mejker av olika slag, och jag har för mig att jag kom på denna lite spontant. En så kallad clean beauty.


glad och tacksam

Jag blir så himla glad när jag får sån jättefin respons för min blogg från alla möjliga håll.
När man ser att det är så många som är inne och tittar och att ni kommenterar gör mig så lycklig.
Tacktacktack!


fina lina

Min finfina barndomsvän Lina var med i Växjö som moraliskt stöd under en fotografering. Hon blev mycket mer än stöd den dagen. Hon föll offer för mig och mina ideér och hela spektaklet hamnade på bild.

Ni har säket vid dethär laget lagt märket till min förkärlek till stora hår. Länge leve pinnkammen!


bus och lek

Idag mår jag inte helt toppen, så det är som upplagt för den dag framför datorn.

Blev lite sugen på att mejka någon i sommras, och frågade Sofia om hon var sugen. Det var hon.
Jag hade fått syn på en bild som jag blev inspirerad av och dethär blev resultatet.Fina Nina tog korten

på hemlig ort

Igår bar det av mot hemlig ort för min del.
Egentligen är orten inte alls hemlig, jag sa det mest för att verka mystisk.
Jag är i Växjö över dagen och ska åka hemåt om någon timme.

Bilden går som vanligt i ovanliheternas tecken. Hittade bara denna bilden, så texten jag skrivit på hennes bröst syns tyvärr inte helt. Knappt något faktiskt.Nu ska jag pinna iväg och mejka.

Over and out!

en räddande ängel

Ser ni va fin design min blogg har fått?
Jag har Lisette att tacka. Hon är grym! Typ bäst!Har sett på andra bloggar att man brukar länka vissa personer. Så det är väl läge att länka henne nu eller?
Hoppas jag får!
http://leset.blogg.se/

en röd räv rensar rönnbär

Jag fick äran att mejk och fixa håret på min söta vän Marie. Var taggad på att göra något speciellt, lite halv knastig (vilket jag alltid är sugen på iof).
Fick kontakt med en fotograf från Jkpg som kunde ställa upp på kort tid.

Så vi tog min mormors gamla fåtölj och tryckte in i hans lilla bil och åkte till sandbankarna. Personligen tycker jag att det blev ett väldigt trevligt resultat och molnen på himlen kunde inte te sig bättre än dom gjorde den dagen.
Det var mycket folk som stannade och tittade vad vi höll på med, och jag tror det gjorde Marie lite nervös.
Men hon var grym och sötare än någonsin!
 Har fått tips av en vän om hur man får folk att läsa ens blogg.
Tips 1: Mycket bilder! (Antar att alla är som barn, och älskar att titta på bilder)
Tips 2: Uppdatera ofta, annars tröttnar folk! (Får nog gå ner i tjänst på mitt jobb, eller dra ner min dagliga pn från 3 timmar till 1 timme) Spring Inspiration

2008!
Jag minns det som igår. Då jag jobbade på MakeUp Store. Trevliga butiker domdär MUS butikerna!

Jag hade sett i en annons i tidningen om att dom sökte extra personal, så jag skickade in en ansökan.
Eftersom mitt CV och Personliga brev är så grymt imponerande så fick jag jobbet direkt. Extra tiderna blev dock ganska snabbt till fler och fler, och snart hade jag egen nyckel och helt egna praktikanter.

Jag får nog lov att säga att jag trivdes bra på mitt jobb. Jag menar, vem älskar inte deras produkter, och att gå där bland alla sanslöst fina skuggor gjorde ju att man blev bankrutt.

Jag höll i makeup rådgivningar, och en dag kom det in en mamma i butiken och ville ha min hjälp. Jag bad henne sitta ner och lyssnade på vad hon ville uppnå med sin rådgivning. Hon sa att hon ofta var väldigt stressad, då hon hade små barn och att hon aldrig hade tid för sig själv. Så hon ville ha en mejk som gick snabbt att göra. Det slutade med att hon handlade för närmare 4000 spänn. Så jag tror minsann att jag hade en talang för detdär med att sälja smink.

NU till rubriken i detta inlägg. Via MakeUp Store så fick vi mycket förfrågningar om andra jobb utanför butikens väggar. Det var musikvideos, jobb för tidningar och modevisningar.
Och jag fick den stora äran att vara ansvarig makeup artist på Spring Instiration.
Det var en väldigt häftig upplevelse. Jag hade jobbat vid flera modevisningar innan, men ingen såhär stor.
Det var nog närmare 50-60 modeller, och vi var 8 makeup artister. Så det jobbades i ett oerhört tempo från tidig morgon till sen kväll. Kul att få mejka så många killar också eftersom det inte hör till vanligheterna.
Mejken var en typisk Twiggy mejk, fast jag hade fått modernisera den lite.Uppdatering kring min ekonomi och gratis gåvor.
Jag har kammat in noll!Andra dagen på jobbet

Idag är dag två på mitt nya jobb som bloggare. Jag måste säga att jag är lite besviken eftersom jag inte fått någon gratispryl hemskickad, eller något reklamerbjudande från typ Dior.
Men något jag lärt mig under mitt 25 åriga liv är att allt inte händer över en natt.
Så imorgon lär jag ju ha brevlådan full med prylar. Då har det iaf gått två dagar sedan jag började blogga.

Måste dock erkänna att jag blev glatt överraskad att jag haft typ 25 besökare igår OCH fått två kommentarer. Det är typ 100 % fler kommentarer än jag hade som mest sist jag bloggade.

Jag har varit taggad på att skriva här idag, hela dagen! Men nu när jag sitter här så vet i sjutton vad jag ska skriva. Som sagt skulle jag ju hålla mitt privatliv utanför denhär gången och försöka skriva enbart om make up.
Ja, inte smink produkter i allmänhet (möjligtvis om jag kommer över värsta "bra att ha" prylen då), utan dom jobb som jag har gjort.

Dagens bild!
Haha, jag är så mesig. Nä, men dagens bild är på en mejk och hår som jag gjorde första gången jag var med i Nöjes Nytt.
Minns att jag var pirrig som attan och vi skulle ta massa olika bilder, med olika kläder och på massa olika platser. Så jag släpade runt med min feta sminkväska runt hela stan och i fickan hade jag en kam och tusen hårnålar.

Bilden vi tog innan denhär var mer "stil rena" med fina kläder från någon dyr affär här i Jönköping. Sen åkte vi iväg och skulle ta bilden för Myrorna. Japp, du hörde rätt. Så i en busshållsplats gick jag från detdär felfria håret och rena mejken till det här! Glöm inte lägga märket till att håret är tvinnat. Jag är så fiffig.


I´m back!

Hej!

Igår låg jag sömnlös hela natten. Och när detta händer får jag alltid massa ideér.
Oftast ideér som låter jätte bra då när jag tänker på dom kl 3 på natten, men som kanske inte är lika bra när jag dagen efter tänker på vad jag egentligen tänkte på. En sån tanke (som iof fortfarande låter bra) är iaf att börja blogga. Igen!
Det var ju ett bra tag sedan sist, och den gången gick det väl sådär kan vi väl säga PUNKT

Denhär gången har jag iaf tänkt bli en såndär stor bloggare som tjänar flera hundra tusen på sin blogg. Yeah!

Denhär gången har jag tänkt, att i den mån det går, lämna mitt privatliv utanför, och enbart blogga om mitt mejkande. För nu mina vänner, nu händer det grejer. Och det var ett tag sen jag kände mig såhär taggad och glad (och tom lite gladare än jag var dendär gången jag åkte förbi en skylt som nästan hette som jag).Hur ska jag då göra för att få er uppmärksamhet? Lägga ut mycket bilder va?
Vi får se hur det går.

Eftersom denna bloggen ska handla om mina mejker och allt som händer kring mig som make up artist måste jag ju lägga upp en bild. Denna bilden är från mitt slutprov i skolan och den blev lite halvt spontan eftersom min modell blev sjuk. But i löv it!


RSS 2.0