spring

Jag var med och gjorde modespecialen för vårmode i Nöjes Nytt. Hela 12 sidor i tidningen fick jag.
Här har ni ett litet smakprov på några av bilderna.
Är fortfarande lika oteknisk som förr, så jag har tagit kort på bilderna.

Nu pyser jag till varmare vyer i två veckor. Så vi hörs när jag är hemma igen!

stay cool

Jag har inte uppdaterat på några dagar, och det lär nog inte bli mycket av den varan heller just nu.
Är mitt uppe i en flytt och som om inte det var mycket nog så åker jag utomlands på onsdag och två veckor framåt.

Ni får hålla till goda med gamla inlägg så långe.


det funkar

Jag har precis varit en sväng hemma hos min mor och letat efter en pälsmössa.
Och när man letar efter någon så hittar man ju massa roliga saker. Bla en stor låda med cd skivor.
Jag började titta igenom vad det var för skivor som fanns där och rätt var det är hittade jag en skiva med Det Funkar. Det är en jönköpingsgrupp som gör typ...hip hop? Ja jag vet inte vilken kategori dom går under. Vet inte heller om dom gör musik tillsammans längre.

Hur som helst så kom jag och tänka på gamla tider. Jag mejkade dom när dom skulle spela in en musikvideo för massa herrans år sedan, typ 2005. Tror låten hette "Man vill ha". Rätt svängig låt. Budgeten var väldigt låg så jag ställde upp gratis. Såg det mest som en kul grej eftersom jag inte mejkat till musikvideos tidigare.

Gruppen bestod av en tjej och typ 100 killar. Det är alltid lika roligt att mejka killar, för dom blir alltid så förvånade och kläcker såna underbara kommentarer.

Jag tog iaf ett foto på skivomslaget, även om man inte ser mitt direkta arbeta så bra.Eftersom jag är så oteknisk och inte vet hur man lägger till videon så bifogar jag en youtube länk istället med musikvideon på.
http://www.youtube.com/watch?v=umpcm93xc5I

en lärares förberedelser

Ja som sagt! Jag läser till lärare inom Make up.

Det var min tidigare lärare och ägaren av Make Up Studion som tillfrågade mig om jag var intresserad av att läsa till lärare. Efter denna utbildning är jag SEYF (Svenska Estetikers YrkesFörbund) certifierad lärare.
Så i tisdags åkte jag till Make Up Studions lokaler i Göteborg för att bli lite klokare på läraryrket.
När jag läste till makeup artiskt och hår stylist för 6 år sedan i Sthlm så var det den enda Make Up Studio skolan i landet. Vi hade lektionerna i en mysig liten källarlokal i centrala Sthlm, och nu, 6 år senare finns det fyra skolor i jätte fina stora lokaler, kursplanen har förändrats, skolan har oändligt många samarbetspartners och skolans grundare har gjort ett eget make up märke som används på lektionerna.
Göteborg skolan var iaf jätte stor och fin. Och jag gick runt bland de nuvarande eleverna och drömde mig tillbaks till min skoltid! Vilka minnen!

Tisdagen började med genomgång hur man håller en föreläsning. Sen skulle vi göra en demostrations mejk inom skönhet där vi fick konstruktiv kritik på vårt arbete. Jag var jätte nervös att mejka inför massa andra duktigt mua, men det gick jätte bra och jag är sjukt nöjd.

Dag två, onsdag, började med att vi skulle dema var sin trend mejk och berätta om olika tekniker, och där efter få kritik igen. Dagen avslutades med att vi gick igenom coaching. Sen skulle vi coacha varann medans den andra spelade en karaktär.Just coachingen tilltalade mig extremt. Under de timmarna vi gick igenom det kände jag att jag blev en gladare människa. Det handlar om problemhantering. Att istället för att gå runt och tänka på sina problem, så lär man sig att ta tag i problemen istället. Så nu ska jag kolla ipp lite utbildningar om coaching som jag kan gå. Det kändes verkligen som sånt som man kan ha användning om överallt i livet!

Jag är mycket nöjd med mina dagar i Götet iaf. De andra fyra tjejerna som var med var skit sköna, likaså lärarna. Jag känner myck mycket klokar och jag längtar tills nästa utbildning!

bad, bad girl

Hejhej och förlåt!

Jag har varit en usel bloggare! Jag har haft väldigt mycket att pyssla med den senaste tiden. Mycket plugg inför framtiden. Här kommer en bomb för de absolut flesta av er. Jag pluggar till Makeup lärare. BOM!!

Är precis hemkommen från en tvådagars utbildning i Göteborg och jag kommer berätta mer om den imorgon. Lovar och svär!


RSS 2.0