ögon som ser allt

Igår kl 13 kom jag och min sambo på att vi skulle åka till Växjö på Halloweenfest på kvällen.

Eftersom framförhållningen blev som den blev så fick vi försöka göra det bästa av situationen och jag bestämde mig för att bara göra denna mejk.
Gigantiska ögon blev det och en hår rosett (som dock inte syns på bilden).Hoppas ni haft en trevlig helg!

i min ensamhet

Ikväll är min man ute och ränner så jag är ensam hemma.

När jag är ensam (speciellt på kvällstid) så brukar jag alltid testa massa olika mejker som legar i mitt huvud och grott. Och när jag väl börjat testa olika mejker så kan jag stå i timmar och mejka, tvätta bort, mejka, tvätta bort...ja ni förstår vad jag vill komma.

På bilderna här under har jag lagt en snabb sotning. Inga konstigheter, men jag har jobbat upp skuggan under främre delen av brynet. Vet inte varför jag väntat så länge med att testa det.

Ett litet tips som kan vara bra att anamma när man gör en sotning är att man lägger lite löspuder, alternativt lite toapapper under ögat för att slippa att partiklar från ögonskuggan lägger sig där och gör att du ser skitig ut. När du är klar med din sotning borstar du bara av löspudret med snabba rörelser.


long lashes

Här kommer ett litet kvällstips för att få längre fransar!

Det finns ett billigt knep för att få dina ögonfransar att växa sig längre och starkare.
Varje kväll innan du går och lägger dig för att sova, så lägger du på lite vaselin på dina fransar. Detta gör du smidigast med en topz eller mascaraborste. Men var försiktig så du inte kletar massa utanför, för då finns det risk för att du kan vakna upp med en liten vagel.


ingen hårfin gräns

Jag tror vi alla, någon gång, sett en stackars tjej som valt helt på tok fel färg på sin foundation.

Hur jobbigt sånt än kan vara att se så kan man inte lägga hela skulden på den stackars tjejen.
Det är en hel djungel där ute när man ska välja vilken foundation man ska välja. Så många färger, märken och konsistenser. Nu börjar vintern smyga sig på och folk väljer att sminka sig mer för att få en piggare färg i ansiktet. Så jag tänkte passa på att ge er ett tips.

Hur du väljer rätt färg!
När du ska ge dig ut i foundationdjunglen behöver du ett redskap mer än något annat. En spegel!
Är du helt förvirrad angående vilken färg du ska välja så fråga om hjälp i butiken. Lägg sen på den foundation på ditt osminkade käkben. Gå sedan ut i solljuset och spegla dig. Det finns inget ljus som ger ett mer rättvist ljus.
Passar färgen inte tar du bara bort den och testar en ny tills du hittat rätt. Busenkelt!


Något vi vill undvika?

Är du ljus i hyn och vill se brunare ut ska du INTE ta en mörkare foundation eller puder. Kör då hellre på ett solpuder som du sveper över panna, näsa och haka för att få ett mer "solbränt" resultat.


omedveten avslappning

Jag tänkte bara berätta en sak för er.

Har du tänkt på att de flesta har munnen öppen när dom lägger på mascara eller eyeliner mm?
Vet du varför?
Jo, för när du har munnen öppen lite så slappnar ögonmusklerna av och det gör det lättare att lägga på din eyeliner jämnt!

Omedveten avslappning för att omedvetet applicera ditt smink smidigare!

gilla stylist

Jag har fått ett miniryck för att visa upp Stylist för allmänheten och ev nya framtida elever.

Så jag har skapat en sida på facebook där man kan "gilla" Stylist Bäckadalsgymnasiet. Där kommer jag uppdatera vad som händer i vår klass. Det kommer bli bilder och reportage från lektionerna. Bilder från modevisningar och fotograferingar. Och även ett och annat tips om makeup, hår och styling av kläder och inredning. Gilla gärna oss https://www.facebook.com/#!/pages/Stylist-B%C3%A4ckadalsgymnasiet/178278075590904?sk=wall


någon att se upp till

De flesta människor har en idol, en person som de ser upp till.
Det kan vara en skåpespelare, popstjärna, idrottsstjärna eller kanske tom en vän eller släkting.
Allt detdär vet ni ju redan.

Jag har tre idoler. Den ena är min mamma som jag ser upp till som tusan. När jag blir stor vill jag bli lika bra som min mor är.

Den andra två är tjejer i min ålder. Dom inspirerar mig så sjukt mycket. Dom ger mig så mycket tips och ideér och råd. Dehär två tjejerna bloggar dagligen. Jag är ingen som följer en blogg som besatt, men jag kommer att tänka på dom ett par ggr i veckan. Jag blir alltid så glad och taggad när jag läst det dom skrivit och tittat på alla inspirerande bilder som dom lägger upp.

Låt mig få presentera mina idoler....

Linda Hallberg - http://nyheter24.se/modette/lindahallberg/

Och...

Helen Torsgården - http://blogg.veckorevyn.com/hiilen/


Dom är så grymt coola!
Awsome!


utbildningsmässa stylist

Under onsdagen och torsdagen denna veckan har jag stått på utbildningsmässa tillsammans med alla gymnasieskolor i Jönköping. Det vi väldigt långa dagar och det tog hårt på min gamla kropp. Så nu är jag förkyld.

Anledningen till att jag var där var iaf för att marknadesföra stylist utbildningen som jag jobbar på. Vi hade fått en finfin monter där eleverna fick komma och höra oss prata om karaktärsämnen, framtida jobb och praktik, yrkesberättigade-, och högskolaberättigade kursplaner, öppet hus osv. Hur bra mässan än må vara för eleverna, så kunde jag inte låta bli att tycka lite synd om dom. När 20 gymnasieskolor slåss om eleverna så blir det nog ganska påfrestande att vara elev. Om det inte var svårt att välja skola och linje tidigare, då är det nog det nu. Så mycket information att ta in och allt låter säkert hur bra som helst.

Men uppslutningen var enorm och jag är väldigt nöjd över intresset som eleverna visade för vår utbildning.
Så nu är snacket redan igång om att starta två nya klasser nästa höst.

Till min hjälp hade jag mina duktiga elever som stod och sminkade från 8 på morgonen till 20 på kvällen. Snacka om att jag har de bästa eleverna ever. Och som dom leverarade under dagen. Folk stannade i klungor för att se dom arbeta.


Duktiga Heli mejkar Lina.

Idag har jag blivit tillfrågad om att göra en höstfotografering. Det skulle vara extrem mejk och extrem hår med massa, massa, massa löshår. Jag var inte sen att tacka ja!

marknadsföring i mode

Igår gjorde jag ju som bekant en fotografering där bilderna ska användas för att marknadsföra stylistutbildningen på skolan. Det var två modeller som skulle stylas. Jag var duktig och tog kort på den ena modellen, Sandra, men missade helt att ta kort på den andra. Ni får se resultatet från fotograferingen senare. Här kommer iaf två bilder på duktiga Sandra.

Bilderna är tagna med min väldigt dåliga mobilkamera.

Sandra fick iaf en relativt neutral mejk med lite mer markerade ögon i gul/guld, lila och blå.

fotografering på ingång

Tjo!

Jag berättade ju för någon vecka sedan att jag hade kommit med ett förslag för att marknadsföra stylistutbildningen på Bäckadahl och att mitt förslag var populärt bland de andra i mitt arbetslag på stylist.

Mitt förslag var iaf en fotografering med före och efterbilder på tjejer som vi skulle mejka, fixa hår och styla. Detta för att folk skulle få en större inblick i vad det innebär att bli stylist, vilka skills du kommer att ha efer genomgången utbildning.
Idag är den dagen här och jag ska snart upp till skolan för att fixa och dona så vi kan ta dessa bilder. Det är två modeller som kommer stylas inför 4 bilder. Jag älskar sånhär uppdrag när man får lite fria händer och kan visa upp lite av vad jag kan.Jag ska försöka ta bilder så ni får se lite hur det funkar när jag gör ett sånt här jobb.


ett fullblodat proffs

Behöver jag säga mer än att jag är fruktansvärt nöjd?Tack som tusan Makeup Studion som gav mig chansen!

skuggor i långa rader

Idag har jag haft en en heldag i mitt klassrum. Hade fått alla mina byråer, väskor och lådor när jag kom till skolan. Så det var bara att sätta igång att plocka upp allt smink som jag fick för ett par veckor sedan.

Eftersom jag bara haft en liten klass nu i några veckor så har jag bara haft framme en bråkdel av allt kul smink som jag fått. Men nu skulle allt fram!
Jag har packat iordning väskorna som eleverna ska få, jag har höjt bord, och plockat iordning sminkkit i lådor. Känns grymt skönt att det börjar bli ordning på allt nu. För nästa vecka börjar jag undervisningen med min klass.


låt mig presentera

Just nu är jag så grymt nöjd!

Jag älskar nagellack. Jag tror inte det finns någon endaste männsika där ute som har lika många nagellack som jag har. Jag har alla färger i alla nyanser. Trotts att jag har så många lack så är jag skit dålig på att måla naglarna. Och målar jag dom så låter jag det sitta kvar tills det börjar flagna bort. Jag har dock försökt bättra mig sedan jag började undervisa....just för att föregå med gott exempel.

MEN...
...det jag skulle berätta för er är att jag köpte ett nytt lack från Depend härom dagen. Och det kan vara det snyggaste lack jag köpt ever!!! Den är mörkgrå metalic OCH MATT! Jag har försökt ta ett kort på naglarna för att kunna visa er hur pass tjusigt det är, men blixten ställer till en scen och gör så man inte ser hur matt lacket faktiskt är.Mina damer & herrar!
Låt mig presentera Depend nr 262!

Glöm inte underlack om ni målar naglarna mycket...
...Så slipper du missfärgningar!


kärleken till puder

Puder. Puder. Puder.
Ett onödigt ont tycker vissa.
Guds gåva till människan tycker jag.

Jag ska ge er ett litet sminktips som handlar om puder.

Foundation hjärta puder.
Vet ni vad puder har för funktion egentligen? Ja, den mattar ner så man slipper ser glansig ut. Men den är även din foundations bästa vän.
Foundation innehåller en massa fett. Och pudrets funktion är att bilda fettet som du har i din foundation. Den gör så inte din kräm flyter runt och trillar av. Utan pudret håller den på plats så din foundation ser jämn ut hela dagen.

Ögonskugga hjärta puder.
Många undrar varför dom har svårt lägga ögonskuggan så den ser jämn och fin ut, samt varför skuggan lägger sig i väcken på ögonlocket efter några timmar.
Ojämnheter i ögonskuggan beror ofta på ett opudrat lock, varesej du har foundation på locket eller ej. Huden producerar nämligen egna feta ämnen (speciellt på locket och t-zonerna), som gör att din skugga flyter iväg. Så pudra dina lock för kung och fosterland om du vill att skuggen ska hålla och se bättre ut.

T-zonerna hjärta puder.
Ett till ställe som har en förmåga att bli glansiga är t-zonerna. Haka, näsvingar och panna. Där gäller detsamma som med ögonskuggan. Använd puder för att matta ner de feta ämnen som huden har en tendens att utsöndra.

Pudret-att vara eller ikke vara.
Det finns en hel uppsjö av puder ute på marknaden och det är grymt svårt att välja märken och konsistens. Personligen föredrar jag kompaktpuder. Det är svårt att spilla ut, det är lätt att ta med och lägga på snabbt och du väljer själv om du vill använda puderpuff eller puderborste. Vill du inte att pudret ska lägga sig så tjockt bör du använda en porste.
Löspuder använder jag oftast vid fotograferingar när jag använder fetbas istället för flytande foundation. Men det är helt en smaksak vad man gillar bäst.
Tycker du att huden känns "kakig" när du lagt på ditt puder kan du fukta en puderpuff eller puderporsta och dutta lätt på huden där den känns "kakig".


RSS 2.0