en fruktansvärt bra idé

Har varit i skolan idag igen och hållt lektion för mina små etta-klabbare. Det har gått bra. Men det är en rejäl utmaning att få 16 åriga tjejer att helt sminka av sig. Dom är så himla roliga, för när dom tog bort sitt smink så undrade dom om dom verkligen var tvungna att ta av mascaran på underfransarna. Själv hade jag hellre velat behålla mascaran på överfransarna.

Hur som helst gjorde vi en överrenskommelsa att eleverna sminkade av sig om jag låste dörren till salen (så inga snygga bygg killar skulle komma in). Men sen blev det åka av och mina flickor var så duktiga så.

Angående rubriken!
Alla gymnasieskolor i Jönköping är med på en mässa varje år för att presentera sina program för åk 9. Där ska självklart Stylistutbildningen vara med och jag ska hålla hov med mina elever. Jag kom iaf på en idé om hur vi skulle marknadsföra utbildningen och presenterade det för de andra i min lärargrupp. Och dom gilla´t. Så nu har jag ett sjukt kul jobb framför mig. Jag berättar mer om det när det närmar sig om ett par veckor.


Linda in action.


Finlir under fotograferingen.

min nya favorit

Jag har hittat ett nytt program som jag bara älskar. Jag har försökt lära mig lite photoshop och gims, men jag är ett hopplöst fall och det går bara inte att lära sig hur sånadär bildredigeringsprogram funkar.
Men nu har jag hittat ett program som tom funkar för mig. www.pixlr.com Ni bara måste testa det.


vacker som en dag

Bilderna från fotograferingen med Linn och Linda Fransson är på väg. Linda håller på att fixa lite med färgerna på bilderna, så ni får hålla till godo med denna vackra bild på en ännu vackrare Linn.


studiebesök hos ett proffs

Idag har jag haft lektion igen.
Det är så sjukt roligt och intressant att jobba med så unga elever.
Att tagga dom och ge ris och ros. Löve it.

Efter jobbet åkte jag ner till Jönköpings teater och musik för att kolla in deras smink och mask louge. Dom håller dock på att flytta från sina nuvarande lokaler för att flytta in i Jönköpings nya kulturhus Spira. Men det var himla kul att se hur dom hade det iaf och prata lite med ett riktigt proffs som jobbat inom yrket i över 20 år. Fick lite tips och råd angående miljön i min sal.

Det har varit en lång dag på skolan idag, så jag får skriva mer imon.

Adios!


fröken fröderberg

Här har ni fröken Fröderberg

Idag hade jag den stora äran att börja undervisa vid Bäckadalsgymnasiets stylistutbildning.
Make up stod på schemat och jag var grymt taggad. Det var bara en liten klass idag, vilket jag tyckte var en bra start. För en snabb stund fick jag en inlivelse om att jag skulle bli Sveriges bästa lärare! Ingen dålig titel det inte.

Vi mjukstartade med rutiner, samt hur man blandar bas (foundation) och hur du lägger på den. Eleverna var jätte rara och duktiga. Jag har dom bara i tre veckor, men vi kom överrens om att köra järnet dom veckorna och sen avsluta med en liten fotografering. Mina flickor blev fnittriga över idén och tyckte det lät kul. Gytt!

Imorgon är det skola igen och vi förtsätter öva på basen och förhoppningsvis hinner vi börja med skuggorna. S-P-Ä-N-N-A-N-D-E!


första dagen med ny karriär

Halloj!
Imorgon är den stora dagen för mig. Jag börjar min undervisning i make up och hårstyling på Bäckadalsgymnasiet.
Det ska bli fruktansvärt kul. Idag var jag inne på skolan och plockade upp allt smink jag beställt. Ögonskuggor, penslar, puder, baser och annat smink och tillbehör i hundratals. Jag stod med ett stort leende när jag plockade upp det. Jag är nog lika ivrig och förväntansfull som eleverna.

Min undervisning börjar ganska lätt. En "förberadande" klass med ganska få elever har jag de första veckorna. Sen vecka 41 rivstartar jag med tre dagar makeup för min klass. Jag har hört av andra lärare att eleverna går runt och väntar på att få börja med mitt ämne. Och vem klandrar dom när make up och hårstyling är ett sån fruktansvärt kul yrke.

Mitt klassrum är inte färdig inrett ännu, men det börjar ta form. Har plockar iordning några smink stationer idag så morgondagens elever ska känna sig välkomna.Imorgon ska jag berätta allt om min debut som lärare för er. Det kommer bli awsome!

ge mig mer färg

Trist grå dag idag asså. Har solen struntat i att stiga upp?

På onsdag börjar jag min undervisning. Folk frågar om jag är nervös, men det är jag inte. Inte ett dugg.
Ser enbart fram emot detta. Mardrömmen vore dock om en elev är helt sanslöst grym på mejk eller hår och bara
knäcker mig totalt. Motte det aldrig hända!!
Jaja.

Hade det inte varit för att svärmor kommer hit snart så hade jag bara krupit ner i sängen igen. Trista grå dag. Ge mig färg!!


gårdagens fotografering

Ja! Jag gjorde ju en fotografering igår.
Duk-duktiga Linn var modell och as grymma Linda Fransson var fotograf.

Det var en random fotografering, och bilderna skulle inte användas till något speciellt. Så jag hade fria händer att lira loss bäst jag ville. Hade en bild i huvudet av hur jag ville att mejk och frilla skulle se ut.

När jag dock hade pysslat med Linns hår ett bra tag fick jag ett ryck och tog ut den frillan, det blev inte alls som planerat. Här har ni den frillan. Massa löshår som skulle bilda en väldigt hög uppsättning var min första plan.


När hårsättningen var borttagen och allt löshår var ute lirade jag loss på en annan frilla som jag lurat på ett tag. Den blev grymt bra. Linda har dock spexat till denna bild med en våfflad lugg. Något vi tyckte var extremt roligt.

Kul!

Bilder från fotograferingen kommer inom kort!

gissa vad...

...jag precis haft för mig!


4 års väntan är över

ÄNTLIGEN BÖRJAR TOP MODELL SVERIGE!

Det stod på Aftonbladet idag att dom börjar spela in Top modell Sverige om cirkus en månad. Kulkul.
Om sanningen ska fram så älskar jag den amerikanska versionen, men eftersom jag är svennebanan så bara måste jag älska den svenska också. Även om den tidigare år varit lite torrare och inte alls lika glammig som den amerikanska, så har jag höga förväntningar.

Jag älskar alla galna mejkar och hår, alla snygga kläder och as häftiga poser och platser! Lovely!!

Här har ni en länk om ni vill läsa artikeln.
http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/tv/article13624373.ab


americas next top model

att bygga en karaktär

Hejhejhallå!

Har precis färgat brynen. Det var på tiden då dom var helt transparanta. Nu syns det iaf att man har ett ansikte när man är osminkad.

Sitter och spånar inför framtiden. Som jag tidigare skrivit om så har jag varit helt uppe i inköp och förberedelser inför starten av mina makeup lektioner. Bara 1 vecka kvar till första lektion och jag tror jag har ganska bra koll på läget. Var på inköpsrunda igår och köpte detdär sista viktiga som man inte riktigt tänker på att man behöver. Typ pads, servetter, vaselin, mjukgörande, saxar mm. Jag tror jag är redo att köra och utbilda framtiden i branchen nu!MEN!
Jag ska ju även styra upp inför mina hårstylinglektioner också. Har varit på möte med frisör på Bäckadal angående inköp och lokaler. Har en fet hög med produktkataloger som ligger framför mig på bordet och väntar på att bli luslästa. Nu är det tänger, kammar, spolar, dockor, spray, borstar....you name it, som skall ordnas med. Det känns ändå skönt att ha lärarna på frisör som lite hjälp.
 
Ju mer jag är på skolan, desto mer märker jag vad mycket hjälp jag får från alla håll och kanter. Lärare som inte alls har med hantverk att göra kommer och ger små råd och ideér. Känner mig grymt tacksam för all hjälp.för mycket av det goda

Vet ni att det är en djungel där ute?
Man är helt inställd på en sak och sen dyker det upp något annat som verkar intressant som man funderar att haka på. Fattar ni?

Eftersom det börjar närma sig skolstart för min del och jag håller på att styrar ihop saker och ting så kommer ni förmodligen få läsa väldigt mycket om min kommande lärarkarriär den närmsta tiden.
Håller för tillfället på att försöka styra upp allt vad smink heter för att få en komplett uppsättning till en klass på 16 personer....samtidigt som jag försöker hålla budgeten nere. Tror jag har relativt koll på läget nu. Bara fin liret som fattas. Jaja! Det löser sig sa han som...

Jag börjar undervisa min klass v.41, men innan dess ska jag undervisa 3 veckor för något som kallas Introduktion Hantverk, fd IV. Det ska bli riktigt kul.
Gymnasieskolan verkar vara en sån bra skola nu för tiden. Inte att den var dålig på "min tid", men valmöjligheterna var inte lika stora då som idag. Det fanns samhäll, natur, handel, estet att välja på ungefär. Idag kan du ju läsa till precis vad du vill på gymnasiet. Inte bara utbudet av program är bättre nu, utan helheten. Det verkar med gemytligt och genomtänkt nu. Eleven verkar få mer ansvar och möjligheten att utforma sin egen utbildning. Det är bra att utvecklingen går framåt.

Jag är fortfarande inställd på att göra mina elever till de bästa i branschen!


RSS 2.0