Metallic

Testade detta tjusiga lacket från Nilens Jord härom dagen. Grymt snygg blå metallic! Hållbarheten var väl sådär, men förmodligen berodde det på min dåliga grund.


tack för den här gången

God kväll!
 
Jag ber om ursäkt för att jag inte bloggat tidigare idag. Det har varit lite att pyssla med på jobbet med mejker och grejer idag. Jag lovade ju att berätta för er vad det var för nytt som hänt i mitt liv!
 
Anledningen till att jag ville vänta med att berätta det var för att jag idag varit och skrivit på pappren för ett nytt jobb som jag blivit erbjuden. Och jag tyckte inte att det var mer än rätt att mina tjejer i min stylystklass på Bäckadalsgymnasiet fick veta det på annat sätt än genom att läsa det i min blogg. 
 
Jag har fått jobb som stylistlärare på Plusgymnasiet. Jag var på en första intervjuv för 3 veckor sedan. När jag väl var där och fick veta mer om jobbet så kändes det som att det skulle passa mig som handen i handsken. Samtliga lärare i mitt arbetslag är nya och det känns kul att vara med och tillsammans med dom bygga upp och ge stylist linjen på Plusgymnasiet en ny knuff i rätt riktning. Mina tankar och ideér går på högvarv i hjärnan! Gud vilken kul utmaning det kommer bli.
 
Jag kommer dock sakna mina tjejer på Bäckadal. Jag har haft två jätte bra terminer på skolan och varje lektion har varit en fröjd. Det är sån tillfredställelse att se tjejerna leverera som dom gör när vi är ute och gör olika praktikjobb. Dom är verkligen grymma och jag hoppas på att möta tjejerna ute i makeupbranchen om några år. 
 
Om någon av mina stylist tjejer läser detta så ska ni veta att ni kan vända er till mig om ni har frågor eller liknande  i framtiden, även om det så är om 10 år. Jag hoppas ni lärt er lika mycket under detta året som jag har gjort genom att få undervisa er i makeup.
 
Mina stylisttjejer när dom är som roligast!

gyllene sommarben

Idag har det hänt mig något jätte roligt. Jag är helt uppspelt och förväntansfull och jätte, jätte taggad på att börja på ett nytt kapitel i livet! På måndag kommer jag kunna berätta för er vad det är förnågot!
Hur som helst så ska det firas med skumpa på Spira med de bästa flickorna i livet!
 
Jag tänkte ge er ett litet tips som passar bra såhär på sommaren. Jag antar att ni alla är ute och njuter i det fina vädret och blir jätte bruna och frächa.
 
Som säkert de flesta av er vet så finns det hudlotion med skimmer i, men du kan faktiskt blanda till den egna skimriga hudkräm. Hemma hittade jag en "skin glow" som jag köpt på topshop för något år sedan. Den kostade nog en femtiolapp. Den är egentligen till för nyllet, men det är inget som står hugget i sten!
 
Så har du något liknande liggandes hemma så kan du bara blanda ut det med din hudlotion och börja smörja in kroppen. Ska du vara ute i solen så kan du blanda med ditt solskydd (inget att rekomendera att ha i solen eftersom man ska undvika smink på direkt solljus). Har du en eyedust i guld/bronse så kan du blanda i det i din hudkräm också.
 

dagens makeup - flight with me to the sun

Idag kör jag på en väldigt neutral variant i form av en eyeliner med vinge. Nu när det är så varm är det skönt att köra naturligt. Tacka vet jag TeKei:s mineralprudukter som gör att basen bara känns lätt och fräch!
 
Jag har fått lite frågor från er och jag tänkte att jag skulle ta tag i att svara på dom. Så har ni frågor så tycker jag att ni kan passa på att ställa dom.....nu!

dagens makeup - Summer is in the door and I run on a turquoise and black

Nu är det bannemej sommar i Jönköping! Hur skönt är inte det?!!
 
Idag kör jag på en isblå skugga över 2/3 av locket, en brun skugga i globen och en svart i ytterkant av ögat och upp i globen.
 

nagelprojekt 1.0

God morgon kära ni!
 
Har helgen varit bra? Själv har jag gjort hår och mejk på en jätte mysig brud, samt varit ute i pappas stuga och legat på bryggan i timtal och ätit räkor. Mums!
 
I fredags påbörjade jag och min vän L ett projekt. Ett nagelprojekt! L är en gnagare och därför har hennes naglar blivit så små, vi kallar dom för hjälmar. Projektet går iaf ut på att vi ska få hennes naglar att växa till sig och att L ska sluta gnaga.
 
Vi la på ett ljuslila gellack som gör att naglarna bli mycket hårdare. Enligt L hade hon inte bitit en enda gång under det första dygnet. Nu kommer vi köra på ORLYs gellack under en lång tid framåt och jag återkommer med resultatet allt eftersom tiden går.
 
Spännande va?!!
 
Vänster bild är utan lack och höger med gellack.
 
 

finfin lyster åt ansiktet

Tja, tja, tja!
 
Jag fick en fråga av en läsare om hur jag gjorde för att få lyster i ansiktet. Sååå... 
....jag tänkte tipsa om en primer som är gryyyyymt bra trotts att det är en budgt variant.
 
Det är Lumene Crystal Radiance Primer!
Den innehåller ljusreflekterande partiklar som ger huden en grym lyster. Du använder din primer innan du lägger på din foundation för att få ett mer hållbart resultat. Jag använder den under mitt mineralsmink och det sitter verkligen stenhårt hela dagen och huden ser strålande ut istället för att bli sådär matt och tråkig.
 
Denna underbara pryl kostar cirka 100 spänn på Åhléns!
 
 

Vårdande fint

God dag! Hur är det med er? Med mig är det fina fisken. Jag har precis gjort en mejk och håller på att rengöra mina arbetsverktyg inför dagens nästa kund. Jag har åter igen tagit bort mina gelnaglar. Jag älskar att ha det, men jag tröttnar snabbt på att ha samma färg. Därför är det tur att jag snabbt och enkelt kan göra gelnaglar hemma. Love ya ORLY! Just nu kör jag en vecka där mina naglar ska få chans att återhämta sig lite. Bara massa vårdande och stärkande lack! Man ser verkligen att mina naglar är dåliga nu. Jag var iaf tvungen att piffa till topparna med lite lack så jag slipper känna mig helt naken. Har ni några nageltips?


dagens makeup - this is me

This is me!
 

dagens makeup - goth, gothare, gothast

Hallu!
 
Lördag!Lördag!Lördag!
Jag gillar lördagar. Gör inte ni? Jag gillar förvisso alla dagar i veckan, men lördagen är en av dom.
 
Jag var inne på lindahallbergs blogg och såg att hon skulle köa en gothinspirerad mejk. Jag hade tänkt köra på väldigt färgglatt idag, men mitt undermedvetna gjorde att jag gjorde som jag gjorde. Det känns väldigt ovanligt att se sig själv i spegeln.
 
Vad tycker ni om min helvändning?!!

Dagens makeup - om bird

Efter att ha tittat mig själv i spegeln närmare 100 gånger så har jag kommit fram till att jag tycker att min mejk påminner lite om en påfågel idag. Grön, blå, svartblå och svart. Ja, jag vet inte!


bloggfest och nya projekt

God kväll! God kväll!
 
Jag har precis kommit hem från en fika med Anna som jag fixade bloggfesten tillsammans med. Vi har knappt setts eller hörts sen festen, så det var verkligen på tiden. Självklart hade Anna ett projekt som hon börjat spåna på och hon började blanda in mig. Jag som lovat mig själv att ta det lite chilledill på projektfronten är nu helt såld på hennes idé och hjärnan jobbar redan på högvarv!
 
Jag vill så gärna berätta för er vad det är, men det är på tok för tidigt att säga något om det redan!
 
Har jag föresten visat er bilderna från vår bloggfest? Om inte så kan ni klicka här. Här! Eller HÄR! för att titta på bilder från Jönköpings Bloggfest 2012!
 
Btw så har jag fått ett grymt uppsving efter bloggfesten. Så mycket folk som vill ha min hjälp i form av mejker och håruppsättningar har jag aldrig haft innan. Min blogg har även fått ett gäng nya läsare och det är ju grymt kul. Love ya aaaaall!
 
Jag i min grymma blåsa på bloggfesten!

Dagens makeup - Bond, James Bond

Idag kör jag med guld och svart! Lägg den svarta skuggan som ett "C" i ytterkant och upp i globen. Ta den guldiga skuggan och lägg på resten av locket. Sudda övergångarna!


Dagens makeup - a true story

Tja! Idag har jag återknegat i butiken. Det märks verkligen att det är simmar, folk har semester och det regnar! Det är lugnt som tusan i butiken nu. Idag kör jag på en brun och en beige skugga, väldigt neutralt, ändå otroligt tjusigt!


Dagens makeup - ett plus ett blir två

Det blir mycket dagens mejk nu och betydligt mindre av allt annat. Inte vidare intressant läsning kanske. Jag började iaf dagen med att lägga en 60-tals inspirerad mejk med dubbel globlinje och lila lock. Väl på jobbet ändrade jag mig sen och det hela resulterade i lila lock och grön glob. Den breda eyelinern med vinge från min 60-tals mejk fick vara kvar.


Dagens makeup - just dance

God dag! Det ser minsann ut att bli en finfin dag idag. Jag var uppe i ottan för att fixa lite papper på skolan. Nu är jag på Sköna Jag och knegar! Idag kör jag på lila och gråa skuggor och blå eyeliner! Det är kul att jobba igen så inspirationen kommer tbx!


dagens makeup - svart som natten

Körde på en svart sotning idag. Det är en grymt underskattad mejk tycker jag.
 
Jag grundar alltid med en primer på hela locket när jag ska göra en sotning för att få skuggan så svart som möjlig. Glöm inte att lägga svart kajal både på övre och nedre vattenlinjen för så hållbart resultat som möjligt!
 
 

Sommarjobbaren

Nu är min sommar slut! Jag har gått på mitt sommarschema på Sköna Jag nu. Känns ganska ok än så länge eftersom vädret inte är någon höjdare nu ändå! Förhoppningsvis hinner jag med någon vecka eller två med lathet innan skolan drar igång igen. Har ni inget bättre för er så är ni välkomna in och hälsa på mig i butiken i sommar.


cabana boy on my nail

Näst sista semesterdagen idag! Jag hade tänkt tillbringa den genom att sitta i solen och få lite färg, men vädergudarna ville annat.
 
Därför fick det bli nagelfix!!
 
Jag hade haft mina ljusrosa "kiss the bride" naglar i typ 2 veckor! Ni känner ju mig och jag älskar ju färg, färg, färg! Därför kände jag mig lite naken om naglarna även om jag tyckte att dom var grymt söta. Hur som helst så pinnade jag iväg och köpte ett nytt smartgellack från Orly, ett skrikrosa! Det känns mer som jag :)
 
Orlys smartgellack finns i 12 färger och jag hoppas att dom kommer i ännu fler färger snart för jag älskar verkligen känslan av att man sitter på en salong och får snygga gelnaglar.
 
Klicka HÄR för att läsa om hur du själv enkelt fixar snygga gelnaglar hemma.
 
Såhär blev det iaf resultatet med färgen "oh cabana boy".
 
Färgen blir inte helt rättvis på bild, utan naglarna är nästan nyonrosa på riktigt!

fördelarna med företag

Som ni säkerligen vet så har jag ett företag sedan 7 år. Jag mejkar och fixar hår på privatpersoner som ska på fest, bröllop mm, samt jobbar med olika fotografer och reklambyråer. Ett väldigt festligt jobb är det.
 
Men något annat kul som ingår i jobbet som egen företagare inom skönhet är alla roliga grejer som man får med posten. Inspirerande tidningar i massvis, nya produkter inom hår och makeup, inbjudningar till kurser mm. Och jag som älskar att få paket!
 
Nu är det bröllopstider och jag har massa, massa, massa brudar som jag ska göra fina på deras stora dag!
 
Sofia på sin stora dag när hon fick sin Mathias!

over and out

Jag har tänkt lite på bloggen och kommit på att ni nog inte kommer att se så jätte mycket av mig i sommar. Tiden bara springer iväg och jag känner att bloggen inte är något jag kommer lägga så mycket tid på i sommar. Självklart kommer jag skriva då och då, men eftersom jag bär så lite smink själv under sommaren så finner jag ingen inspiration att skriva här. Denna och förra veckan har jag semester, men nästa vecka är jag back on track igen med jobb och förhoppningsvis kommer inspirationen tillbaka.
 
Jag vill ju inte mista er alla fina läsare! Hoppas ni har förståelse.
 
Peace!

efter lördag kommer söndag

God dag!
 
Idag vaknade jag upp av att mina fötter fjällade något så vida pass. Jag använde ju Babyfoot för någon vecka sedan och det har börjat visa resultat nu. Det är helt bananas! Jag var ute och härjade igår och det var nog all dans som fick mig att börja fjälla.
 
Igår steg jag upp i ottan för att mejka och fixa här på systrarna Nina och Jennie som skulle på sin tredje systers bröllop. Det var två väldigt roliga töser och tiden bara sprang iväg. Det är alltid kul med kunder som är öppna för nya tankar och ideér.
 
Jag älskar Ninas lilla hatt!

RSS 2.0