söt tös


Linn Danielsson Örtenblom. Så söt är ho!

bröllopssnack

Bilden nedan är från Sofias bröllop där jag fick äran att göra makeupen. Jag älskar att göra bröllopsmejker då man får i uppgift att göra så bruden känner sig som den vackraste kvinnan i hela världen.

I år har jag ett par bröllopsmejker och hår bokade. Jag hoppas att det blir fler!


dagens makeup - old one

Dagens makeup är en gammal mejk. Men jag slänger in den för att ge er lite inspiration.
Gul, grön, blå och mörkgrått! Underbara färger!


älskade lack

Jag har fått en fråga angående om jag tycker att Depend har bra nagellack.

Det tycker jag att dom har! Vissa lack sitter bättre än andra och hur länge dom sitter vet man ju inte förän man testat dom. Med ett toplack brukar dom sitta som berg. Det bästa med depend är det billiga priset och alla underbara färger som kommer hela tiden. Länge leve Depend!

                     

skärp er



Jag vet att jag tjatat om detta tidigare. Men nu är det vår och solen tittar fram. Då letar sig svenska folket ut för att fixa bärnnan. Men använd solskydd för guds skull!! Fallen av hudcancer har ökat lavinartat de senaste 10 åren och det är ofta unga kvinnor som är dom drabbade!

bättre nagellack

Jag vet att vissa förvarar sina nagellack i kylskåpet av någon anledning. Gör inte det!!

Nagellacket blir segare av att stå kallt och hållbarheten förkortas. Låt dom istället så rumstempererat, då mår dom bäst!


gott till håret



God dag!

Jag har ju tidigare berättat om att avokado är bra mot torr hud, men det funkar även superbra mot tort hår. Mosa bara avokadon och kleta in i håret. Låt sitta i 20 min och skölj sen ur!

            

spring break i mexico

Vet ni vad?

Idag åker jag till Stockholm för att sedan sätta mig på ett plan och flyga till Mexico på spring break. Två hela veckor med bara massa sol och bad. Lovely!

Uppdateringen kommer alltså vara ganska kass de kommande veckorna men jag har försökt förbereda med några tidsinställda inlägg till er med lite tips och trix och annat kul. Allt för att ni inte ska glömma bort mig!

Ha det fint bästa ni!


Förra året i Dominikanska republiken!

prick skugga

Igår var jag ju som bekant och jobbade på Sköna Jag för första gången. Sköna Jag arbetar med Mist Stockholm. Det var ett gäng glade tjejer som hade grupprådgivning i makeup. Jag får nog lov att säga att det gick bra även om det var lite lurigt när man inte viste alls hur produkterna var.

Men dom hade några fiffiga skuggor som dom kallade för "prick skuggor". De gav en grymt snygg metallisk färg. Det är bud på att införskaffa sig några sådaga i framtiden. 

                  
                             
Dom finfina prick skuggorna!

smink, smink, smink

Här blir jag inslängd i hetluften på en gång. Ska ju som bekant börja på nytt jobb om en månad....
....trodde jag iaf. Jag börjar på mitt nya jobb i eftermiddag.

Grupprådgivning på Sköna Jag står på schemat och det kommer blir grymt skoj. Det känns väldigt spännande att börja arbeta med ett makeupmärke som jag inte jobbat med innan. Jag får nog allt se till att vara på plats en halvtimme tidigare så jag kan reka läget och kolla upp de olika produkterna. Man vill ju inte stå där som ett fån.

Igår hade jag en grym dag med min stylistklass. Dom har blivit så fruktansvärt duktiga och självgående. Lektionen avslutades med en utomhusfotografering i vackra stadsparken. Som grädde på moset fick tjejerna ta sitt pick och pack och bättra på makeupen när vi stod på location.
 
 
Agnes Backman fixar läpparna på Stina Ringqvist.

dagens makeup - en försmak av

God morgon finast ni!

Det är väldigt mycket som händer med jobb, träning och annat kul just nu. På söndag åker jag på semester i två veckor och det ska bli grymt skönt. Uppdateringen blir alltså lidande pga allt som sker. Men idag har jag varit uppe i ottan för att jag ska kunna uppdatera er med ett inlägg innan jag pinnar iväg för heldagslektion i makeup med mina elever.

Dagens makeup är en försmak av min resa. Gul, orange, rosa, lila och blått.

        

        

Lila eyeliner och blåa fransar, men det syns ju inte på de förgrömmade bilderna.


modeller till modevisning sökes

Det är verkligen jätte roligt att det är så många som hört av sig när jag gjort denhär efterlysningen tidigare. Fortsätt att maila om ni är intresserade av att joina!

Jag är på jakt efter modeller till en modevisning som kommer äga rum i mitten av maj. Jag gillar mångfalld, så var inte blyga att höra av er. Det enda kravet är att du är 18 år fyllda!


Maila mig på [email protected]

                  

det är mycket nu...

God kväll!

Jag är så grymt missnöjd. Min dator valde idag att göra precis det den inte fick göra. Nämligen att krascha. Alla mina vackra bilder är borta och jag vet inte hur jag ska klara mig. Vad ska jag nu visa er för bilder lixom? Jag måste lösa detta på ett eller annat vis.

Idag har iaf varit en händelserik dag. Det började med att JP kom hit och gjorde ett repotage om mitt hem. Därefter tog jag mitt pick och pack och åkte till Rosenlund och GoodPR för ett litet möte. Trevliga Lisa och Ulrica bjöd på fika i sina jättefina lokaler. Efter mötet var det dags för möte med Anna om vårt projekt.

Nu är jag trött!

             

Dagens makeup - natural brownie

Det är egentligen gårdagens makeup. Beige skugga i globen och en brun i ytterkant av locket.

Snart kommer Jönköpings Posten hit....

                

bjuden på bloggfest

Nu ska ni få höra!

Jag har idag blivit inbjuden till min första bloggfest. Hur STORT är inte det lixom?!!
Dessvärre är festen i Gävle och samtidigt som jag är på semester, så jag har tyvärr fått tacka nej. Men det hade varit en grym upplevelse annars. Jag hoppas, hoppas, hoppas att det kommer fler sånahär trevliga inbjudningar i framtiden.

Klicka gärna HÄR för att komma till bloggfesten och se vad för roliga ting dom pysslar med uppe i Gävle!

gott för ansiktet

Vet ni var som är grymt gott både för kropp och själ?

Avokado!

Mosa en halv avokado och lägg på i ansiktet. Låt sitta i en kvart och tvätta sen av och ansiktet blir super lent! Men glöm för guds skull inte att äta den andra avokado halvan!

                      

dagens makeup - just an ordinary day




Idag har jag varit på söndagsmiddag. Hur kommer det sig att söndagsmiddag alltid är så grymt gott? Jag åt tills jag började spricka och det känns inte helt ultimat eftersom jag ska pinna iväg och spela match nu.

Dagens makeup är en naturlig historia med brun glob och en brun "eyeliner" i form av en torr skugga.






colorful inspirational

Jag har hittat en helt underbart fantastiskt underbar sida. Ni bara måste klicka in och kolla på den. Fullt av inspiration och man kan sitta i timmar och bara drömma sig bort.

http://www.beautylish.com/




modeller till modevisning sökes

Jag är på jakt efter modeller till en modevisning som kommer äga rum i mitten av maj. Jag gillar mångfalld, så var inte blyga att höra av er. Det enda kravet är att du är 18 år fyllda!

Maila mig på [email protected]

                

i want to break free

Jag tänker att jag kanske ska ta ett litet uppehåll från bloggen. Kanske inte ett uppehåll, men det har inte känts så roligt den senaste tiden, så jag kanske inte kommer skriva här så mycket på ett tag. Jag åker på semester snart, så det kanske skulle vara passande att ta ett litet brejk i samband med det...

Jag kanske bara känner såhär eftersom jag varit sjuk.
                          

gör om, gör rätt!

Jag har valt att skriva om det tidigare inlägget från idag (det var tidsinställt). Det blev ingen makeup, ingen fotboll och inget annat kul. JAG ÄR SJUK! Jag har knappt stigit upp ur sängen idag och nu ligger jag här och hoppas på att någon vänlig själ uppenbarar sig med mat för jag är grymt hungrig. Förmodligen blir det så att jag får pinna bort till Konsum och köpa en soppa och sen gå och lägga mig tidigt.

Som ni kanske förstår så kommer det inte bli någon dagens makeup idag eftersom jag inte haft en tanke på smink.

Mitt möte igår då? Jag kan berätta så mycket som att det rör sig om ett event som kommer äga rum i mitten av maj. Allt känns jätte spännande och jag är grymt taggad. Detta evenemang kommer jag hålla i tillsammans med en tjej som heter Anna och vi kommer involvera (i runda slängar) 400 pers. Nu blev ni nyfikna va?!!

Imorgon skulle ju JP komma hit, men jag fick ringa och flytta vår träff tills på tisdag. Jag har ingen som helst ork att pyssla här hemma just nu. Over and out!

            

makeup, fotboll & annat kul

Torsdag, torsdag, torsdag!
Det innebär heldag med makeuplektion och avslutas med fotboll.

Mötet igår gick över förväntan och jag är grymt taggad. Snart kommer jag kunna berätta för er vad projektet innebär. Kul, kul, kul!

               
Fransiska inför ELLE fotograferingen.

dagens makeup - somebody told me




Dagens makeup går i lila, rosa, turkos och blå. Massa fina färger eftersom jag känner mig som ett spöke.

              

              

sjukt mycket sömn

God morgon fina läsare!

Jag är sjuuuukt. Eller jag mår iaf dåligt. Var inne på jobbet igår och kämpade igenom några timmar och jag mådde som om jag hade århundradets bakfylla (utan att ha druckit en droppe). Jag gick och la mig redan kl halv sex och vaknade kl åtta på morgonen. Nu hoppas jag att 14 1/2 timmes sömn ska göra att jag mår bättre idag.

Nu bär det snart av till jobbet för en makeuplektion med mode/design eleverna. Därefter bär det av raka vägen ner till stan för fix och möte med detdär projektet jag har på gång. Jag är grymt taggad!

                 

mitt nya makeup jobb

Hallå?!!
Har jag berättat för er att jag fått ett nytt jobb, eller ja, ett till jobb?

I slutet av april så börjar jag som makeup artist på Sköna Jag här i jönköping. Det kommer bli så sjukt roligt. Jag var och träffade ägaren för ett tag sedan och hon verkade helt klockren. Min uppgift kommer vara (förutom att sälja och mejka) att öka försäljningen och PRa företaget för att få en bredare kundkrets. Jag är grymt taggad och jag har redan massa ideér och tankar på hur det ska gå till.

                    

home sweet home

Idag har jag haft en fixardag, därav den dåliga uppdateringen.

Jag berättade ju för ett tag sedan att JP ville göra ett repotage med mig och det är på fredag. Eller det är inte ett repotage om mig, utan om mitt sätt att köpa second hand möbler som jag gör om och inreder med. Det ska bli himla kul. Jag tycker att jag har ett mysigt hem, men man vill ju alltid att det ska vara ännu mysigare när något sånhär händer. Så jag har varit iväg och fixat nya blommor idag.

Nu ska jag bara få tummen ur och fixa iordning dom.

              

dagens makeup - golden coral

Såhär ser jag ut idag.
Guld, grön och blå på locket. Grå och lila i globen. 

Jag ser minst lika trött ut som jag är idag. Zzzzz!

            

            

framhäv din ögonfärg

Jag vet att vi gått igenom dethär tidigare, men eftersom jag får endel frågor om det så tar vi det lite snabbt igen.

För att framhäva din ögonfärg så behöver du veta vilken din kontrastfärg är. En kontrastfärg är en motsattsfärg, alltså så långt ifrån den färg du vill framhäva.


Denhär fiffiga lilla mondulen hittade jag på google, så jag lånade den. Har du blå ögonfärg så framhävs den alltså utav färgen orange. Är du inte bekväm med att använda en orange ögonskugga så kan du använda dig utav en fortsättningsfärg. En fortsättningsfärg är en "neutralare" variant utav en kontrastfärg.

Ögonfärg      Kontrastfärg     Fortsättningsfärg
Blå               Orange            Terrakotta, tegel
Grön             Röd/brunröd    Bronse, koppar
Rödbrun        Grön               Skogsgrön, brungrön
Gulbrun         Lila                 Liol, lilagrå
Brun             Blå                  Blågrå, grå
Svart            Vit                   Beige, ljusa färger

dagens makeup - my pink when nobody is watching




Denna helgen kommer att spenderas i Göteborg med söta mor och bästa sis. Så uppdateringen blir kass.

Här kommer iaf en bild av dagens makeup. Ljus skugga i innervrån, rosa på 2/3 av locket och upp i globen och en mörkgrå i ytterkant av ögat och upp i globen.

             

             

skulle inte kalla det nöje

God dag!

Ursäkta att ni inte fått något förmiddags inlägg idag. Jag har dock en väldigt bra bortförklaring.

Jag hade tvättid idag....
....trodde jag iaf. Jag är alltid väldigt missnöjd över att behöva tvätta, men idag skulle jag ta tjuren i hornen. Så jag pinnade ner till tvättstuga, för att upptäcka att min tvättid var igår. Svordoma som uppstår när man ser att tvättiden var igår var inte nådiga. Min kära sambo är på tjänsteresa hela nästa vecka, så god som jag är ställde jag mig och tvättade för hand (ännu mer svordomar). Det kommer jag aldrig göra om. Nu har han iaf rena kläder i England och jag har rena träningskläder. Pust!

Jag har ju tidigare berättat att ni alltid ska använda diskhandskar när ni diskar eftersom det är skonsammare för naglarna. Jag vill nu även tipsa om diskhandskar när ni tvättar för hand!

                     

dagens makeup - a malleable face




Här kommer dagens makeup. Jag visar bilden i svartvit eftersom effekten av den dubbla basen kommer fram bättre då.

Det du gör är alltså att du använder dig utav två olika foundation, din vanliga och en som är lite mörkare. Den mörkare basen har jag lagt under kindbenet och ner under käkbenet, och vid tinningen. Mörka färger/skuggor har en förminskande effekt, medans ljusa förstorar. Jag lägger alltså den mörkare basen på de partier i ansiktet som jag vill förminska. Jag har breda käkben och lite bred panna, därför förminskar jag där. När du jobbar med dubbel bas är det viktigt att du jobbar ihop de två olika färgerna så du inte får ett streck i ansiktet.

På locket ligger en ljus skugga över hela locket och upp till brynen. En mörkare skugga ligger i globen. Torr eyeliner med vinge för att ge ögat ett lyft uppåt och utåt!

                   


make my day

Bara för jag skrev att våren är här för att stanna så kom snön. Det tackar vi för!

Nu är jag hemkommen ifrån en heldag med mina stylisttjejer. Dubbel bas och skuggteknik för att försköna ögonformen stod på schemat.

För att leva som jag lär så har jag använt dubbel bas idag och en skuggning för att förstora mina ögon. Jag visar en bild på det sen när jag fått ordning på bilderna.

           

test av exuviance foundation

Nu har jag testat Exuviance Skin caring foundation, som jag fick utav Marias skin clinic igår.

"En vårdande foundation som ger en naturlig, sidenmatt finish, är lätt att applicera och sitter hela dagen (minst 8 timmar) Förorsakar inte pormaskar eller acne. Finns i 10 nyanser"

Låt se. Den var lätt att applicera, den kändes dock inte så dryg. Resultatet blev halvtäckand och resultatet känns väldigt naturligt. Det blir spännande att se hur pass bra den sitter då jag endast använt dagkräm under och ingen primer.

Ett storp plus är ju verkligen om den förorsakar pormaskar och acne eftersom jag kan ha ganska dålig hy.

                

         
Priset är betydligt högre än jag brukar betala för en foundation, nämligen runt 400 spänn, men det kanske kan vara värt det. Har någon av er testat den?

makeup trend vår/sommar 2012




Våren är verkligen här för att stanna nu. Det är så himla skönt! Och nu när våren är här så är det ju inte jätte länge kvar till sommaren.

Jag har ju tidigare berättat lite om vårens trender med de pastelliga färgerna och docksöta håraccessoarerna. Min favorit kom ju från Dior.

              

Sommarens trender då? Jo, där finns faktiskt de pastelliga (kan man ens säga "pastelliga") färgerna och docksöta håraccessoarerna med. Det känns helt rätt!

Kolla bara här!


santa maria

Nu är jag precis hemkommen efter min ansiktsbehandling. Satan i gatan vad ont det gör med portömning.

Dagen till ära hade jag letat mig till en ny salong, nämligen Marias skin clinic (www.skinclinic.se). Och med handen på hjärtat är det den bäste anisktsbehandling jag varit på. Maria var väldigt professionell och trevlig. Det bästa var att man slapp att sitta i ånga innan portämningen började. Istället körde hon någon AHA-kräm, det kändes betydligt lindrigare.

Och vet ni vad bästa läsare? När man gick dit för första gången så fick man gratis frans & brynfärg eller en liten massage. Jag valde frans & brynfärg eftersom jag ändå tänkt göra det nu innan jag pyser på semester. Resultatet blev busbra och jag ä-l-s-k-a-r min nya franfärg!

Som ni hör så är jag grymt nöjd.
Jag ska även testa exuviances foundation som Maria var snäll och skickade med mig hem. Jag får berätta mer om den en annan dag. Nu ska jag bara njuta av att vara helt ren i nyllet!
                                     

behandling till mitt nylle

Idag ska jag på inköpsmöte och ansiktsbehandling. Det är verkligen, verkligen på tiden att jag går och gör en behandling. Det är säkert ett halvår sedan (skäms över att säga det). Jag är fortfarande på jakt efter den perfekta ansiktsbehandlingen. Jag har testat mig runt bland de olika salongerna och denna gången är det Marias skin clinic som står på tur. Anledningen till att jag valde just den salongen var för jag såg att dom jobbade med produkter från Exuviance.

Jag har valt en behandling med portömning och det gör så fruktansvärt ont. Där passar det verkligen att säga "vill man vara fin får man lida pin".


dagens makeup - tidsoptimisten




Idag är det tidsoptimisten som varit i farten och gjort dagens makeup. Såhär brukar min makeup se ut de dagar när jag har väldigt bråttom, detta med tanke på att det bara tar ett par minuter att göra den. Den är neutral men ändå befintlig.

Det du behöver är en brun skugga, en rougeskugga, en rougeborste, en snedskuren pensel och en mascara.

Rougen lägger du på kinderna och sveper över locken och ögongloben. Fixa till dina bryn lite snabbt med den bruna skuggan och lägg sedan som en torr suddad eyeliner längs övre fransrad. Sist med inte minst tar du mascara. Busenkelt!

                                   
             

herr G fixar ringarna

Jag tror att de flesta hört talas om att man kan lägga gurkskivor på ögonen. Men vet ni varför man gör det?
Jo, gurkor har nämligen en svullnadsdämpande effekt. Så det är alltså inte fy skam att lägga på ett par gurkskivor på ögonen då och då.

Lider du av svullnader eller mörka ringar under ögonen så bör du alltså leta efter en ögonkräm och/eller consealer som innehåller gurkextrakt!

Länge leve herr Gurka!

             

bus ränder

Är ni som jag, och använder brun utan sol såhär på vinter halvåret? Jag tycker att man känner sig grymt mycket frächare med ett lager brun utan sol än man gör i vanliga fall när huden intagit en ljus, nästan genomskinlig nyans. Men något man gärna vill undvika är ränder.

Om du mot förmodan lyckas få ränder från din bus så finns det sätt att få bort dom på utan att behöva skrubba huden blodig. Lägg på lite tandkräm med blekande effekt på ränderna i ca 10 min, eller blanda bakpulver och vatten och skrubba blandningen på ränderna. Fiffigt va?

          

chilledill

God kväll bästa ni!

Har ni klarat en helg utan mig? Jag har haft en av de bästa helgerna på grymt länge. Idag kommer det vara chill i bloggen också, men imorgon blir det åka av igen. Mycket nöje!

bloggfri

Hello!

Idag och imorgon kommer uppdateringen vara ganska kass här i bloggen. Jag har fullt med aktiviteter med min kära fotbollsklubb och kommer därför inte vara hemma så mycket. Så ni kommer få en nästan bloggfri helg ifrån mig. Jag får försöka gottgöra det i nästa vecka.

Jag hoppas att ni får en underbar helg och att solen skiner lika stark hos er som den gör hos mig här i Jönköping.

        

dagens makeup - hot chocolate

Idag kör jag på brunt, brunt, brunt i oloka nyanser.
Förr hade jag alltid brunt, och nu har jag det aldrig. Konsigt! Jag ska nog börja införa mer bruna makeuper.

        

       


fredagsnöje

Goder morgon!

Idag ska jag iväg på möte om det framtida projektet som jag berättade om häromdagen. Det ska bli grymt kul och spännande att se vad som sägs.

Nu är ni nyfikna va?!!

             
Bilden är från en fotografering tidigare i år.

dagens makeup - kameleont by HeLina

 


Idag är en underbar dag att leva på. Känner ni det?!!

Dagens makeup är en hyllning till våren som är på väg. Den går i gul, orange, lila, rosa och turkos.

          

          

          


en snabbis

Torsdag, torsdag, torsdag! Ni vet nog mycket väl vad jag tycker om torsdagar.
DOM ÄR BÄST! Först heldagslektion i makeup med mina elever och sen go utomhusträning med bästa fotbollslaget.

Ett litet snabbtips om hår tänkte jag komma med idag.
Sätt alltid upp håret i en knut eller fläta när du sover. Och köp hårsnoppar utan metallbit på. Det sliter mindre på vårt annars så känsliga hår!

             

RSS 2.0