sundare hud

Det klimat vi lever i här i Sverige kan ibland ställa till problem för vår kära hud. Luften blir torrare, det blir kallare, det blir varmare, ibland har vi strålande sol och ibland ser vi inte solen på flera veckor. Detta är väldigt påfrestande för huden. Men det finns några knep för att hjälpa huden att bevara sin elasticitet lite längre.

  • Se till att få i dig 6-8 glas vatten om dagen. Vätskebrist minskar hudens spänstighet.
  • Tillbringa max 40 minuter i solen utan solskydd. Solen är hudens värsta fiende, men samtidigt behöver vi solen för att kunna omvandla den till D-vitamin i kroppen. Det räcker med 20 minuter per dag i solen för att tillgodose vårt D-vitaminbehov.
  • Träning ökar blodcirkulationen och stärker dina muskler. Ett ökat blodflöde gör att din hy ser friskare ut.
  • Sov mellan 6-8 timmar per natt. Sömn gör det möjligt att reparera och bygga nya hudceller.
  • Undvik nikotin som gör huden torr, gulgrå och rynkig.
  • Undvik alkohol som gör huden flammig och svullen.
  • Använd rengöringskräm när du tvättar ansiktet, eftersom tvål torkar ut huden. Se också till att tillföra fukt genom en bra fuktkräm.
  • Ät mycket frukt, grönsaker och bär. Baljväxter, olivolja, te, nötter och fisk är andra livsmedel som är toppen för din hy och som motverkar dom fria radikalerna som annars ger oss rynkor i förtid. Välj fullkornsprodukter och undvik socker och vitt mjöl.

  • Just dethär med solskydd och dagens samhälle är något jag verkligen inte förstår mig på. Man kan se folk ligga och rå pressa i solen för att bli bruna, detta utan att smörja in sig. Man kanske blir brunare snabbt, men se kan du få leva med en hud som ser ut som gammalt läder när du blir äldre. Hudcancer är även något som ökar enormt, speciellt bland ungdomar. SMÖRJ IN ER för gudsskull med ett solskydd som är anpassat efter din hudtyp. Du kommer ha mycket bättre hy när du blir äldre, din bränna blir bättre, jämnare och sitter längre. Och du behöver inte offra ditt liv för brännans skull.     

                         

    Minns ni Magda i "Den där Mary"? Nu är hon ganska sminkad, men hon är ett bra exempel på hur du kan komma att se ut om du inte smörjer in dig.


    Kommentarer
    Postat av: Sanna

    Bra info! Men jag är skeptisk till det där om att 20 minuter i solen räcker. Det är ju väldigt många i det här landet som har D-vitaminbrist?

    2011-12-27 @ 11:31:06
    URL: http://www.hudupplysningen.se

    Kommentera inlägget här:

    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar:

    Trackback
    RSS 2.0