dagens makeup - walk the line

Dagens fick bli en neutral mejk med röd eyeliner.
 
Ni vet väl om att det är busenkelt att göra sin egen eyeliner?
Det du behöver är en ögonskugga, en tunn snedskuren pensel och lite vatten.
 
Fukta din pensel och rör runt den i ögonskuggan. Måla på och du får en grym eyeliner i valfri färg!
 

hållbart nagellack

Till sommaren kommer det alltid massa nya roliga färger på nagellack! Själv går jag alltid med naglarna i någon fräsig färg men jag blir alltid grymt missnöjd när lacket väl börjar släppa.
 
För att undvika detta, eller inte undvika, men få lacket att iaf sitta bättre så kan man tänka på några små saker istället för att bara måla som vanligt.
 
1. Se till att nageln är helt ren när du ska måla dom. Tvätta händerna ordentligt och använd inte några krämer eller oljor precis innan.
 
2. Använd underlack! Då slipper du att nageln missfärgas av ditt nagellack.
 
3. Måla på ditt lack. Se till att lacket är fräscht så det inte blir segt när du ska måla på dett.
 
4. Avsluta med ett genomskinligt överlack!
 
                              
 

på väg in i 2000-talet

Nu har jag börjat sätta mig in i nymodigheterna som finns.
 
Jag finns nämligen på Instagram nu mera. Vill ni veta mer om mitt liv i bilder, alltså se bilder på att hela mitt liv inte bara kretsar runt makeup, så hinnar ni mig som kfroderberg
 
Jag fattar fortfarande inte helt hur det funkar, men alla är vi barn i början!
 
Jag älskar trappan från buktiken till behandlingsrummen på jobbet! Jag är på SkönaJag nu, så vill du bli fin så tycker jag att du ska komma in till mig nu!
 
 

jag steker

Idag blir det stek på balkongen och utomhus lunch för min del. På något vis känns det som att detta är min sista chans att bli brun, men egentligen har ju sommarne inte ens börjat. Tokigt!
 
Jag har väntat på denhär soliga dagen jätte länge, så jag är väl förberedd. Jag har skrubbat och peelat bort döda hudceller så min bränna ska bli jämn som tusan. Jag har knaprat Maxosol till förbannelse för att förbereda kroppen på solen och jag är insmodd med solskydd 30 för att inte bränna mig och för att slippa jobbiga rynkor och läderhud (läderlappen?) i framtiden!
 
Glöm inte dricka vatten för tusan! Vätskebrist är ganska onajs...
 
 
 

dagens makeup - something blue

Det är grymt längesedan jag la upp dagens mejk.
 
Imorse hade jag massa ideér om hur jag ville lägga min mejk. Till slut blev det en blå och grön skugga. Blått i ytterkant, innervrå och i globen. Grön skugga på mitten av locket och under nedre fransrad. Eyeliner med vinge och mascara.
 
     
     
     

solblek håret hemma

God dag!
Allt bra med er?
 
Idag tillbringar jag dagen på SkönaJag. Jag har varit ledig super länge känns det som, och dagarna har mest regnat bort.
 
Är ni som jag och alltid blir sugna på att ljusa upp håret på sommaren? Det är nog något slags tvång i mitt undermedvetna. Jag tänkte iaf tips om en produkt som är jätte bra om du vill att håret ska se solblekt ut.
Schwarzkopf blond spray!
 
Sprayen bleker håret stegvis 1-2 nyanser/användning. Du sprayar i fuktigt hår och torkar sen med hårfön eller låter håret självtorka. Bus enkelt och resultatet blir verkligen jätte fint. Runt 80 spänn kostar den och finns på Åhlens, Kicks mm.
 
 
                

klart godkända fransar

Nu har jag använt Lashfood i typ 4 veckor och jag tänkte visa er resultatet.
Tyvärr är det så illa att jag slarvat bort min "före" bild, och då blir det inte alls lika kul att visa eftersom ni inte kommer att se någon direkt skillnad.
 
Resultatet då?
Jag är grymt nöjd och tycker att det känns som att mina fransar blivit mycket längre. Redan efter 1-2 veckor så tyckte jag att fransarna växt. Fransnäring är alltså inte för bra för att vara sant, utan det gör underverk!
 
.

Bild apan

Ny favoritsida!
 
PicMonkey heter den och ni måste bara testa den om ni gillar att pyssla med bilder, men är på tok för okunniga för PS. Woop, woop!
 
 
 

min lilla nagelsalong

Jag tänkte visa er hur man går till väga när man fixa mina gelnaglar i tidigare inlägg.
 
I ORLYs smartgelkit ingick allt jag behövde för att göra naglarna solongsfina hemma. Fil, nagelbandspet, rengöring, remover, speciella pads, base + topcoat, primer, nagelbandsolja, UV lampa och färgat lack, både vanligt lack och ett färgat smartgellack.
 
Man börjar med att peta ner nagelbanden, rugga upp lite lätt på ytan av nageln med filen. Därefter tvättar man av nageln med rengöringen och målar på primern i ett tunnt lager på toppen av nageln.
 
Därefter målar man på ett lager med base + topcoat. Sen var det äntligen dags för UV lampan. Minst 30 sekunder skulle nailsen vara inne i ugnen, sen pep lampan när det gått en halv minut.
 
Sen var det tid för kiss the bride, alltså den färg man valt på sitt lack. Där målade man så många lager man själv önskade, men stoppade naglarna i lampar minst 30 sekunder mellan varje lager för att härda lacket.
När man fått önskat resultat torkade man va naglarna med rengöringen, smörjde in nagelbanden med oljan och sen var det klart!!
 
Jag rekomenderar verkligen er alla att testa detta själva. Hålbarheten varar upp till 3 veckor och det ska bli skönt att inte behöva lägga så mycket tid på naglarna i sommar. Jag kan inte sluta titta på mina naglar nu! Jag kan till och med tänka mig att fixa naglarna på någon vän eller någon brud jag ska mejka i sommar, bara för det var så roligt. Lina - du ligger bra till som försökskanin!
 
Orlys smartgelkit finns att köpa på bl a Kicks.

du kan nu kyssa bruden

Nu har jag testat mitt Smartgelkit från ORLY och jag är in love!
 
Jag har aldrig gjort mina naglar på salong innan så jag var verkligen förväntansfull på resultatet. Det var riktigt roligt att sitta och pyssla om naglarna med alla fina saker som ingick i paktet, olika lack, UV lampa, nagelbandskräm mm.
 
Lacket heter Kiss the bride och jag kommer aboslut köpa fler färger så jag alltid kan använda Smartgel på mina naglar!
 
Tusen, tusen, tusen tack ORLY, GoodPR och Lisa som fixade dethär fina nagelkittet till mig!

baby foot

God kväll!
 
Ikväll testar jag Baby Foot! Jag har hört så mycket gott om denna produkt, så jag köpte den för ett par veckor sedan. Jag vet inte om jag läst det, eller om någon sagt det till mig, men man ska visst inte använda Baby Foot när man tränar, och nu när vi har uppehåll ett par veckor från fotbollen så passar jag på.
 
Det är iaf något Japanskt påhitt som gör att huden på fötterna börjar fjälla och fötterna blir lika lena som en barnrumpa.
 
"Baby foot träs på fötterna under 2 timmar – en engångsbehandling. Den börjar sedan verka direkt och efter ungefär en vecka börjar fötterna att ”fjälla” och den döda huden peelas bort av den friktion som inträffar när vi rör oss varje dag. Efter 14 dagar är dina fötter mjuka och lena.

 

Den viktigaste ingrediensen i Baby Foot är fruktsyra, vilken är väldigt mild jämfört med andra syror. Fruktsyran tränger in lagret av döda hudceller och verkar på desmosomes mellan hudlagren, vilket gör den lättare att peela bort. Baby Foot innehåller totalt 17 typer av naturliga extrakt med hög fuktgivande och peelande effekt."

 

 

 


salongssnygga naglar here I come

Nu har jag precis varit iväg och hämtat mitt paket från ORLY! Jag har tänkt att jag ska fixa mina naglar ikväll eller imorgon och då ska jag visa er precis hur det går till och hur resultatet blev. Det är alltså ett smartgel där man härdar lacket i en lampa, precis som på salong! Jag är så förväntansfull!
 
Tack snälla ORLY!
 

Tyskland och tillbaka

Kära vänner!
 
Nu är jag hemkommern från Tyskland. Jag har haft en underbar vecka med gött väder, underbara människor, god mat och riktig tysk öl. Jag har även hunnit bli barn på nytt och varit på Hansa Park som är typ som Liseberg. Så nu har jag åkt den absolut sjukaste bergbanan i mannaminne. Jag trodde på riktigt att min sista stund var kommen både en och två gånger.
 
Nog om Tyskland. Idag är det midsommar och jag ska snart ställa mig och styra upp en jordgubbstårta.
Hoppas ni får en trevlig dag!
 
Livet på en pinne!

right back at ya

God kväll!

Imorgon kommer jag hem till Sverige igen efter min Tysklandstripp. Jag hoppas ni haft en bra vecka och inte tyckt att min uppdatering varit helt i botten. Jag hoppas på att kunna vara på banan imorgon kväll igen och kanske kunna ge er något bra tips eller mejk inför den sstundande midsommarfesten.

Passa gärna på att ställa massa frågor om makeup, hår, skönhet, ja allt ni kan tänkas undra om som ni tror att jag har svar på.

Over and out!

/Fröken Fröderberg

sjutretvå

Jag har testat 732 från IsaDoras wonder nails. Jag ääääälskar färgen något otroligt. Den breda borsten är även den helt underbar. Jag är dock lite besviken på hållbarheten, men jag måste testa det en gång till innan jag yttrar mig allt för mycket om just den saken.

69 spänn om jag inte minns fel...


Dagens makeup - just an ordinary girl

God dag!

Dagens makeup är ganska neutral. Champangefärg i innervrå av ögat och en brun skugga i yttervrå och upp i globen. Eyeliner och mascara på det och du är där...




big lips

Jag tänkte tipsa om hur du bär dig åt för att få dina läppar att se större ut!

Som jag sagt tidigare så har ljusa färger en förstorande effekt, medans mörka har en förminskande effekt.
Genom att lägga på ett läppstift på läpparna, och sedan använda en ljusare färg i mitten av läpparna gör att dina läppar ser större och fylligare ut. Man kan även lägga lite ljus skugga  på amorbågarna samt ett transparant läppglans för att ge illutionen av större läppar.




Me right now

Hejhej hallå!

Just nu håller jag till i Tyskland. Men jag har fixat några inlägg till er så ni ska ha något att läsa lite då och då iaf.

Jag är grymt bitter efter Sveriges uttåg ur EM, men jag får hålla till godo med mitt andralag, nämligen Tyskland!

Jag önskar er en grymt bra vecka!
Puss

sol, bloggpanik och student

God dag!

Idag är det stråååålande sol och jag jobbar. Jag kommer fortfarande inte in på bloggen via mobilen, så jag har ingen möjlighet att lägga upp bilder just nu.

Jag har lite smått panik över att inte hinna fixa massa inlägg till nästa vecka. Jag pyser till Tyskland imorgon med min kära familj och jag vill ju att ni ska ha något att läsa så ni inte tröttnar på mig. Jag jobbar till kl 18 ikväll, sen kommer massa fina vänner till mig för att titta fotbollen. Det blir till att gå upp i ottan imorgon och blogga.

Hoppas ni får en kanon dag och GRATTIS ALLA STUDENTER!!

något oväntat rosa

Jag har inte kunnat logga in på bloggen på hela dagen. Nu ser jag att det är ny design på blogg.se, så det kanske beror på det.

Idag har jag gjort något som jag väldigt, väldigt sällan gör. Jag har nämligen använt läppstift! Jag börjar nog vänja mig mer och mer vid målade läppar och det kommer förmodligen bli mer av den varan i framtiden.
I överigt kör jag ett ljust lock och en rosa och grå glob.


och vinnaren är...

Idag är det skolavslutning!!!

Min första skolavslutning som lärare. Det känns ganska stort. Efter sommaren ska mina tjejer redan börja tvåan och ett nytt gäng med 16 åringar kommer och börjar läsa till stylister.

Om ni minns detta så var jag i Stockholm i våras och jobbade på en visning för Ziperall.

Det hela gick ut på att tre bloggare vunnit en chans att designa en egen Ziperall. Dom skulle sedan styra upp en modevisning med sina plagg och deras läsare skulle sedan rösta på den bloggare+Ziperall som dom tyckte bäst om. Alla tre designer ska lanseras men vinnaren av tävlingen får grymt mycket promot.

Jag jobbade tillsammans med Linda Hallberg, Sveriges största makeupblogg och fixade alla modellers hår och assisterade med makeupen.

Nu är tävlingen avslutad, rösterna räknade och vinnaren är.....KLICKA HÄR!


Nästan alla pöjkar och flicker som var med...

snabb nageldesign

Som bekant så älskar jag nagellack. Jag har alltid massa färg på naglarna. Tyvärr är jag grymt dålig på att komma ihåg att ta bort lacket när det börjat flagna. Ibland kanske det är så att man inte har tillgång till nagellacksremover heller.

Idag var en såndär dag när jag stod på jobbet och insåg att min nagellack såg fruktansvärt ut. Som tur är har jag tillgång till nagellack på jobbet och kunde på ett smidigt sätt fixa till naglarna så jag slapp skämmas.

Jag tänkte visa hur!


Bortflagnat nagellack är ingen höjdare.


Du behöver en makeupsvamp och nagellack. Måla på lite lack på svampen...


Sen duttar du bara lacket på toppen av nageln där lacket trillat bort...
...och vips har du fått en ny design på nageln!

Bus enkelt!

En lycklig själ

Är det inte helt underbart att solen äntligen kommit till stan? Jag är på SkönaJag och ser alla människor gå förbi i kortarmat och små sandaler!

Som att saker och ting inte redan var bra nog så har jag precis fått veta att jag nu mera är stolt ägare av ett smartgelkit från ORLY!


nagelmani

I sommar är det färg, färg och ännu mer färg som gäller på naglarna. Ju knalligare färger desto bättre.

Jag fullkomligt ÄLSKAR IsaDoras wonder nail som ger grym täckning, hållbart resultat och dessutom finns i de mest underbara färgerna ni kan tänka er.

Nu kan man köra på en clean mejk och istället ha massa färg på naglarna. Kör gärna olika färger på händerna och fötterna, ju mer färg ju snyggare!

69 spänn kostar dessa skönheter på Kicks, Åhléns, H&M...






när något ont gör huden gott

Igår var jag på ansiktsbehandling igen. Jag försöker gå fyra gånger om året, även om jag kanske skulle behöva gå oftare. Varje gång jag ligger där på "operationsbordet" under portömningen så undrar jag alltid hur tusan jag kan utsätta mig för den fruktansvärda smärta som en portömning innebär. "Vad har jag gjort för ont för att förtjäna dethär?"

Desto skönare är det efteråt när man känner en sån enorm renhet i ansiktet. Under tiden min ansiktsmask verkade så fick jag lite nackmassage. Då märkte jag även att jag var i stort behov av en massage eftersom jag hade massa "överansträngda muskler". Jag får nog börja panta burkar för att ha råd med min livsstil.

Denna gång gjorde jag för första gången min behandling hos Linda på SkönaJag. Det vore inte annat än en synd av mig att gå till något annat ställe nu när jag börjat jobba där. Jag är iaf hur nöjd som helst och Linda är så himla gullig. Jag rekomenderar er starkt att prova på ansiktsbehandling hos henne.

                                 


Nagellack - den svenska slumpen

God kväll!

Ni som känner mig vet att jag är frälst i fotboll och den närmsta månaden kommer sitta bänkad framför TVn på kvällstid för att följa EM. Därför kan det hända att bloggen kommer bli lite lidande.

Idag var jag nere på stan för att köpa en hårgrej och jag var så klart tvungen att kolla efter nya nagellack. Jag hittade två färger som jag älskade och köpte dom.

Efter ett tag kom jag att tänka på en sak. Jag hade köpt de två svenska färgerna gul och blå. Det måste varit mitt undermedvetna som gjorde att jag köpte den svenska slumpen! Lovely!


Jag lever

Jag lever, men jag har haft full rulle senaste dagarna så jag har inte kunnat skriva här!

Jag ska försöka bättra mig!


dagens makeup - another day in paradise

Idag har jag kört på en mejk med massa färg!
Gul, lila, blå, turkos och vit för att vara exakt.







Nu åker alla fina färger av för jag ska iväg och spela match och vädret verkar lite ostabilt idag.

Röda som blod

God dag!

Idag kör mina elever fotostyling-fantasi hela dagen. Dom har sytt kläder i tokiga material och dom är så jäkla grymma! Jag blir otroligt stolt. Detta ska fotas tillsammans med hår och makeup. Det ska bli kul att se det färdiga resultatet.

Idag kör jag på blodröda naglar! Jag blev så inspirerad av Snövit (som snart går på bio och jag bara måste se).


Heja Sverige!

Idag är det Sveriges Nationaldag!!!

I löv it. Men det betyder att jag förmodligen inte kommer synas här så mycket idag. Jag hoppas att ni får världens bästa nationaldag.

Puss på er!


tjat om solkräm

Ni vet ju att jag brukar tjata om att man ska använda solkräm. Inte bara för att slippa bränna sig, utan även pga cancerrisken och framtida problem.

Jag läste nyss en artikel på Aftonbladet som jag kände att jag bara måste dela med mig av till er. Klicka HÄR för att läsa den!


Få finfina fossingar fort

Jag tänkte passa på att ge er ett litet tips som passar bra inför sommaren. Ett fottips är vad det är.

Om det är något som jag får kalla kårar av att se så är det torra fötter. Jag kräver inte att alla ska gå på fotvård men det finns smidiga sätt att fixa det hemma.

Köp en bodylotion med massa massa fukt i. Ha den stående vid sängen. När du går och lägger dig på kvällen så smörjer du bara in fötterna ordentligt! Sov sen sött och efter ett tag så kommer du inte ens behöva fila dina fötter längre! Bus enkelt!

Doves body milk är grym!


tippbling

Idag kör jag på en neutral nagel. Det känns väldigt ovant eftersom jag alltid har massa färg på naglarna. För att pimpa till det lite extra så har jag sätt på lite bling på naglen.

Jag målade först ett lager med ett genomskinligt pärlemolack. På med lite nagellim och en strassten och sen på med överlack. Sitter som berget minsann!




bilder från jönköpings bloggfest

Kära, kära ni!

Nu är facefooto.se klara med sorteringen av alla bilder från bloggfesten och jag har precis kollat igenom albumet typ 100 gånger. Det är sjukt kul att se bilderna såhär i efterhand. Det var en grym kväll och jag hade så himla roligt! Det är nästan (men bara nästan) att man vill ha en till bloggfest.



Klicka på bilden för att komma till fotoalbumet!


goodibags from heaven

Nu har ni fått vänta länge, men jag ska nu visa er vilka fina pryttlar vi hade vi våra goodiebags på bloggfesten.








bilderna lånade jag av ADARAS.se

SPONSORER:
mylovetoys glamaholic
happybling gränzlöz glamour majsans gniztra unikharvard merskal kohlindo ziperall dermoshop edblads thejewellerybakery tamponsforfree blogkeen bebeautiful smartasaker kalasform demaindesign hardesignbyanna alottalove brilliantsmile nailshop kakaobonan vongadget drezz magichouse facefooto stylebybox cocoo paxlux sthlmcompany weskins ORLY Lindahls Mine Astridknitting ILUsweden hudoteket Upplevelse baldershage magic Aromashopen Nahla freebra åsas ELLAfestbutik accessoeramera Karlssonssalonger

mylovetoys ORLY och gränzlöz glamour hade även roliga tävlingar man kunde delta i efter festen.

Massa fint som ni ser. Jag kommer säkert inte ha användning för allt, så det kanske kommer lite tävlingar i framtiden där ni har chans att vinna finfina pryttlar från våra goodiebags!

värsta mineralklippet!

Hej fina ni!

Jisses vilket fruktansvärt väder. Jag har precis kommit hem efter en jobbdag och en sväng på a6.

När jag kom hem hade jag fått ett paket från TiKei. Jag beställde mineralpuder därifrån i onsdags och jag älskar att det går så himla fort när dom skickar sina paket.

Dom hade specialpris på mineralpuder, finishing veil (typ mineralpuder) och en proste. 350 spänn för hela kalaset. Jag som bara hade tänkt köpa foundation och puder fick nu även en borsta till ett billigare pris än om jag bara köpt mina två produkter.

Jag älskar mineralprodukter nu när det börjar bli varmare ute. Det känns betydligt lättare på huden.



Har ni testat mineralsmink?

RSS 2.0