fågelbo på skallen?

Jag fick precis ett meddelande från en vän som hade haft en mardröm. Hon berättade att hon drömde att hon gått till frisören och att hon hade fått håret plattat utan värmeskydd.

Därför tänkte jag tipsa er om värmeskydd för håret. Att platta håret, locka det eller blåsa det sliter extremt på håret. Därför är det viktigt att använda ett värmeskydd som förebygger det slitage det blir på håret när du värmer det med dina verktyg. Det finns en hel uppsjö av skydd som du kan spraya i fuktigt eller torrt hår. 

                                      

När du är utomlands värmer solen upp håret och det kan också slita. Även saltvatten sliter. Därför kan du ha för vana att lägga i hårinpackning i håret innan du går till stranden. Det både skyddar ditt hår, gör det glansigare och gör det mer lättkammat på kvällen.

                      

Inpackning kostar inte många kronor, men vill du ändå köra budget/husmors style så har jag ett recept på hur du blandar en egen inpackning. Blanda lika stora delar av olivolja, äggula, honung och naturell yoghurt. Rör ihop och lägg sedan i det i håret. Låt det sitta några timmar. För att sen få ur olivoljan och ägget ordentligt ur håret vill det till att du schampoonerar en hel del. Men resultatet blir alla tiders.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0