brynfärgsskolan

Jag fick en fråga härom dagen angående om hur man fyller i bryn, om man använder penna eller skugga och hur man isåfall gör. Jag ska försöka besvara denna fråga så gott det går.

Jag hoppas ni ser skillnaden på bilderna, det är minsann lättare sagt än gjort att få bra närbilder med min kamera.

Börja med att plocka fram en brynform som du vill utgå ifrån.

På bilden under är brynet osminkat. Men ser glipor mellan stråna och det är de gliporna som vi ska försöka fylla i med skugga eller färg.
            

Detta brynet har jag fyllt i med en torr brun ögonskugga. Detta görs smidigast med en snedskuren pensel. Försök trycka fast skugga i hårets växtriktning. Resultatet blir ganska naturligt, men personligen tycker jag att brynet inte blir så skarpt som jag vill ha det. Make Up Store har en bra brynskugga som heter Tri Brow, den innehåller 3 olika brynskuggor där du får blanda fram önskad färg.
            

Nästa bryn är ifyllt med en brynpenna. Detta sätt är det absolut snabbaste att jobba med, men resultatet kan ibland bli lite hårt och onaturligt. Det är viktigt att se till så man får tag i en brynpenna som inte är för blöt eller kletig. Följ bara brynets form med pennan.
            

Mitt favoritsätt är detta. Brynskugga och blöt snedskuren pensel. Du gör precis som jag skrev tidigare om brynskuggan, bortsett från att du denhär gången fuktar penseln lite innan du tar brynskugga. Måla i "nya" brynstrån på de ställen där det är glest mellan de naturliga hårstråna. 
            

Var noga med att fylla i brynet i brynkanterna coskå så du inte får ett bryn som är skarpt på mitten och ojämnt/suddigt i kanterna. Brynet ska alltså vara lika mörkt överallt. Har du ljusa bryn och ljus hy kan su försöka satsa på en brynfärg som är snäppet mörkare än din hårfärg om du vill framhäva dina bryn mer. En brynskugga ger ett naturligare resultat på ljusa bryn. Har du mörkare färger tycker jag att du/ni kör på på en brynfärg som ligger nära din hårfärg.

Jag hoppas du fått ett svar på din fråga!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Tack, snälla. Jag får pröva mig fram.

2012-02-23 @ 10:29:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0